Κυριακή, 28/04/2024 | 16:41

Πλήθος πιστών στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Πρέβεζα

1098 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/08/2023, 8:24 πμ | 0 σχόλια
Παρουσία πλήθους πιστών η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Πρέβεζα
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου και η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στην Πρέβεζα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικου.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ναός της Παναγίας των Ξένων με τους πιστούς να κατακλύζουν τον αύλειο χώρο,την αγορά και την παραλία συμμετέχοντας έτσι στην κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική “Ορφέας”, ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου,ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας κλπ.
Το Πάσχα του καλοκαιριού σηματοδοτεί την κορύφωση των εορταστικών ημερών που ξεκινούν από τον Ιούνιο και οδηγούν στο μεγάλο γεγονός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Οι κάτοικοι της πόλης,οι απόδημοι και οι πολλοί επισκέπτες της ένωσαν τις προσδοκίες και τις προσευχές τους προσδοκώντας ο καθένας και η κάθε μία το δικό τους μικρό ή μεγάλο θαύμα από την Παναγία. Ο εορτασμός κορυφώνεται σήμερα με τον όρθρο και τη Θεία λειτουργία.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα