Δευτέρα, 29/04/2024 | 09:40

“Καμπανάκι” από τους ειδικούς για τους πνιγμούς -Τρία περιστατικά το τελευταίο διάστημα στην Πρέβεζα

580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/08/2023, 10:40 πμ | 0 σχόλια

Θλιβερός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Τον Ιούνιο καταγράφηκαν 39 πνιγμοί και τον Ιούλιο ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε σε 151 τον Ιούλιο, ενώ το 2023 έχασαν τη ζωή τους 239 άνθρωποι.
Μόνο στην Πρέβεζα το τελευταίο διάστημα ανασύρθηκαν νεκροί ένας 90χρονος στη Λυγιά, μια 68χρονη στον Πνευματικό Φάρο και ένας 67χρονος στην Καστροσυκιά, ενώ η κορύφωση της τουριστικής περιόδου δεν έχει σημειωθεί ακόμη.
Σύμφωνα με περσινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 67% των πνιγμών λουομένων συντελείται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ τα περισσότερα θύματα ανήκουν στην κατηγορία «άνδρας ηλικίας 20 – 24 ετών». Το 42% των θανάτων καταγράφεται τις μεσημεριανές ώρες και σχεδόν το 90% αυτών σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.
Πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση δίνει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Απόστολος Κατσανάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσανάκη πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 3 ώρες μετά την κατανάλωση του τελευταίου γεύματος πριν κολυμπήσουμε, να μην υποτιμούμε χρόνια προβλήματα υγείας κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα και να μη κάνουμε βουτιές σε νερά που δεν γνωρίζουμε αφού καραδοκεί ο κίνδυνος του τραυματισμού.
Επίσης για κανένα λόγο δεν αφήνουμε τα παιδιά να κολυμπούν χωρίς την επίβλεψή μας, δεν πέφτουμε στο νερό αφού έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και γενικός κανόνας είναι ότι δε φοβόμαστε τη θάλασσα , σεβόμαστε όμως τους κανόνες της.

ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα