Δευτέρα, 29/04/2024 | 03:53

Καθηλωτική ομορφιά: Η εκθαμβωτική Ελληνίδα ηθοποιός που παράτησε τη διεθνή καριέρα κι άλλαξε επάγγελμα

4045 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/08/2023, 3:54 μμ | 0 σχόλια

Με περισσότερες από 40 ταινίες στο βιογραφικό της, αλλά μόνο 5 εξ αυτών ελληνικές παραγωγές, η Όλγα Καρλάτου πραγματοποίησε μια σημαντική καριέρα στο εξωτερικό και ειδικά στην Ιταλία, πριν τα αφήσει όλα πίσω της και αλλάξει πλήρως ζωή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Απριλίου 1947 και γνώρισε φτωχικά παιδικά χρόνια. Οι γονείς της προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα με δυσκολίες, ενώ η μητέρα της είχε βιώσει και την Μικρασιατική Καταστροφή. Ένα γεγονός που διαμόρφωσε και τον χαρακτήρα της. Η ίδια η ηθοποιός, το κανονικό επώνυμο της οποίας ήταν Βλασσοπούλου, θυμάται ότι από την στιγμή που αρκετά χρήματα δεν υπήρχαν ούτε καν για να αγοραστούν βιβλία, εκείνη και ο αδελφός της ήταν σχεδόν αναγκασμένοι να «κυνηγούν» πρωτιές και υποτροφίες προκειμένου να σπουδάσουν.

Καθηλωτική ομορφιά: Η εκθαμβωτική Ελληνίδα ηθοποιός που παράτησε τη διεθνή καριέρα κι άλλαξε επάγγελμα

Για παράδειγμα, ο αδελφός της ο οποίος έδωσε εξετάσεις για να μπει στην Ιατρική μαζί με άλλους 1.800 υποψηφίους, στόχευε σε μία από τις μόλις τρεις υποτροφίες και τελικά κατόρθωσε να την πάρει! Όσο για την ίδια, προτίμησε να πάρει τον δρόμο της υποκριτικής. Μια απόφαση που ωστόσο δεν θέλησε να μοιραστεί με την οικογένειά της θεωρώντας ότι δεν θα την δέχονταν. Έγινε δεκτή, λοιπόν, στο Εθνικό Θέατρο το οποίο τελείωσε με –τι άλλο- υποτροφία (!), με τους γονείς της πάντως να σοκάρονται αρχικά και να θεωρούν ότι η υποκριτική ήταν απλά ένα καπρίτσιο της κόρης τους που αργά ή γρήγορα θα το άφηνε πίσω της.

Αργότερα η ίδια η Όλγα Καρλάτου μίλησε για τις επόμενες δύο δεκαετίες της ζωής της οι οποίοι ήταν γεμάτοι με κινηματογράφο, καθώς έπαιξε σε περισσότερες από 40 ταινίες, με τις πιο πολλές από αυτές να αποτελούν ξένες παραγωγές.

Καθηλωτική ομορφιά: Η εκθαμβωτική Ελληνίδα ηθοποιός που παράτησε τη διεθνή καριέρα κι άλλαξε επάγγελμα

Ειδικά στην Ιταλία όπου και υπήρξε σημαντικό όνομα του σινεμά τρόμου κατά κύριο λόγο. Λέει, λοιπόν, για την ενασχόλησή της με τον κόσμο του θεάματος: «Δεν ήμουν ακριβώς ηθοποιός, το έκανα για κάποια χρόνια για να επιβιώσω. Δεν ήξερα να κάνω και τίποτε άλλο»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ98% χάνουν: Εάν καταφέρεις να ονοματίσεις πάνω από 8 χώρες στην υδρόγειο, τότε είσαι μια ιδιοφυΐα της γεωγραφίας

Εκείνη την εποχή, νέα ακόμη, γνώρισε τον σκηνοθέτη Νίκο Παπατάκη με τον οποίον μετακόμισαν στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι όπου –όπως περιγράφει- ζούσαν μια μποέμικη ζωή. Όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί τους, συνειδητοποίησαν ότι ζώντας ως φιλοξενούμενοι σε σπίτι φίλων τους και δίχως σταθερή εργασία, δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσουν και το έστειλαν πίσω στην Ελλάδα στους γονείς της. Όσο για την ίδια την Όλγα Σκαρλάτου, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον μόνο πράγμα που γνώριζε –κατά δήλωσή της- την ηθοποιία.

Καθηλωτική ομορφιά: Η εκθαμβωτική Ελληνίδα ηθοποιός που παράτησε τη διεθνή καριέρα κι άλλαξε επάγγελμα

Μετέβη στην Ιταλία κι εκεί γνώρισε την επιτυχία. Η πρώτη της συμμετοχή καταγράφεται το 1966 στο φιλμ «Per il gusto di uccidere», για να ακολουθήσει μια αξιομνημόνευτη καριέρα. Έπαιξε σε μεγάλες παραγωγές όπως το πασίγνωστο «Οι εντιμότατοι φίλοι μου», στο πλευρό καταξιωμένων ηθοποιών όπως ο Γκρέγκορι Πεκ στο «The Scarlet and the Black», ενώ μια από τις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες της καταγράφεται στο ιστορικό «Κάποτε στην Αμερική», όπου δούλεψε υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Λεόνε! Κυρίως, όμως, διακρίθηκε στο σινεμά τρόμου, με μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες τα «Zombi 2», «Murder Rock» και «Purple Rain».

Καθηλωτική ομορφιά: Η εκθαμβωτική Ελληνίδα ηθοποιός που παράτησε τη διεθνή καριέρα κι άλλαξε επάγγελμα

Η πανέμορφη ηθοποιός ασχολήθηκε ελάχιστα με τα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα καθώς έπαιξε μόνο σε πέντε ελληνικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και η «Έξοδος Κινδύνου» του Νίκου Φώσκολου όπου πρωταγωνιστεί δίπλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζι και μάλιστα ερμηνεύει και δύο τραγούδια.

Το 1984 χωρίζει με τον Νίκο Παπατάκη και την επόμενη χρονιά θα παντρευτεί για δεύτερη φορά τον επίσης σκηνοθέτη Άρθουρ Ράνκιν Τζούνιορ με τον οποίο έμεινε μέχρι το θάνατό του το 2014. Εκείνη την περίοδο πλέον είχε αρχίσει να σκέφτεται ότι ήθελε κάτι διαφορετικό στην ζωή αλλά και στην επαγγελματική καριέρα της. Έτσι ακολουθεί μια τελευταία συμμετοχή στο φιλμ «Inganni» και σε ηλικία μόλις 39 ετών εξαφανίζεται από το προσκήνιο…

«Είπα στον εαυτό μου ότι δεν ήθελα να πεθάνω απλώς και μόνο ως ηθοποιός τότε πήγα στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσω με υποτροφία. Έτσι κατάφερα να πάρω τέσσερα πτυχία και σήμερα είμαι δικηγόρος πια. Δεν είναι ότι αρνούμαι την ταυτότητα της ηθοποιού, αλλά ήθελα να της προσθέσω κι άλλες ιδιότητες», εξηγεί η ίδια για την απόφασή της.

Καθηλωτική ομορφιά: Η εκθαμβωτική Ελληνίδα ηθοποιός που παράτησε τη διεθνή καριέρα κι άλλαξε επάγγελμα

Με τον σύζυγό της βρέθηκαν στο εξωτερικό όπου η Όλγα Καρλάτου μεταξύ άλλων πήρε με άριστα το Bachelor of Arts Degree in International Studies στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια Master στην «Ανθρωπιστική και Κοινωνική Σκέψη. Έπειτα, έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, στη Νομική Σχολή και μετά την αποφοίτησή της . Κατόπιν, μετά την αποφοίτησή της, επέστρεψε στις Βερμούδες, όπου ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός, σε δικηγορικό γραφείο στα 65 χρόνια της, ιδιότητα την οποία κατέχει ακόμη!

ΠΗΓΗ-φώτος: menshouse.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα