Σάββατο, 27/04/2024 | 14:48

Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης: Δημοπρατήσεις έργων σε Αγίους Αποστόλους Λιθαρίου & Ιερά Μονή Αβάσσου

467 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/08/2023, 10:33 πμ | 0 σχόλια
Δημοπρατούνται από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης δυο έργα που αφορούν στην προσέλκυση του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Πρόκειται για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στους Αγίους Αποστόλους Λιθαρίου και την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στη Μονή Αβάσσου , συνολικού προϋπολογισμού και για τα δύο 209.655,60 €.
Στόχος των εργασιών είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων με τοπικές πλακοστρώσεις ώστε να αναδειχθεί ο χώρος και να είναι προσβάσιμος από το σύνολο των πιστών, επιπλέον, να δημιουργηθεί ένας χώρος προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, δηλαδή ένα προσκυνητάρι, ώστε παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου να τιμηθεί ο Απόστολος Παύλος και να επιτευχθεί η ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας της μονής.
Μεταξύ άλλων θα γίνουν καθαρισμοί, τοποθετήσεις φωτιστικών, καθιστικών κλπ θα κατασκευαστούν τουαλέτες ενώ ο χώρος θα καταστεί προσβάσιμος για ΑΜΕΑ με ειδικό αναβατόριο σκάλας πλησίον της κουπαστής στην δεξιά πλευρά της κλίμακας με μηχανισμό ώστε να υπάρχει σύνδεση από τη νότια θύρα του νεώτερου ναού προς τη βόρεια πλευρά του παλαιότερου ναού.
Το μνημείο προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου θα επενδυθεί με τοπικές λίθους σε υπόλευκο χρωματισμό και σε ορισμένα σημεία θα τοποθετηθεί μάρμαρο της ευρύτερης περιοχής. Οι κυβόλιθοι θα είναι σε απόχρωση καφέ-γκρίζο ενώ στην εσοχή θα τοποθετηθεί ψηφιδωτό της μορφής του Αποστόλου Παύλου.
Στη Μονή Αβάσσου θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εκσκαφές, επιχώσεις ώστε να κατασκευαστεί η ράμπα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στον χώρο και το καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αβάσσου με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων- περιφραγμάτων με χειρολισθήρα στη ράμπα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα