Σάββατο, 27/04/2024 | 16:10

Θανάσης Καββαδάς: «Τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί από την Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό»

406 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/08/2023, 4:15 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί από την Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό» –
Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Συνάντηση με την νέα Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τη συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή.
Ο Βουλευτής, αφού συνεχάρη την Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία, αναφέρθηκε στο κεντρικό θέμα της συνάντησης, τη Μαρίνα στο Βλυχό. Επεσήμανε ότι οι μελέτες για τη χωροθέτηση της Μαρίνας έχουν υποβληθεί πριν τις εκλογές στην Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου και ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας. Από την πλευρά της η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι με απόφασή της σύντομα θα συσταθεί η Επιτροπή με νέα σύνθεση και ότι η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό θα εξεταστεί στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση, εντός Σεπτεμβρίου.


Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα για την ανάγκη υλοποίησης εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στο Φαράγγι της Μέλισσας, τονίζοντας ότι ήδη έχει γίνει μια προεργασία με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, καθώς υπάρχει μελέτη για συγκεκριμένες εργασίες συνολικού κόστους 216.000 ευρώ. Η ενημέρωση από το Υπουργείο είναι ότι το προσεχές διάστημα θα ανοίξει σχετική πρόσκληση με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Λευκάδας να καταθέσει την πρότασή του.
Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς ανέφερε:
«Είχαμε μία εποικοδομητική πρώτη συνάντηση με τη νέα Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία επεδίωξα προκειμένου να την ενημερώσω για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τη Λευκάδα και άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Είμαι βέβαιος ότι και η νέα ηγεσία θα συνεχίσει το πολύ καλό έργο του Υπουργείου, το οποίο θα εξακολουθήσει να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις τουριστικές υποδομές, όσο και στο τελικό ζητούμενο, που είναι η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του τουρισμού μας.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα