Κυριακή, 28/04/2024 | 02:36

Θανάσης Καββαδάς: Δημιουργείται ένα σύγχρονο Αστυνομικό Τμήμα στο Βλυχό

503 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/08/2023, 4:16 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: « Μετά από 45 χρόνια το κτίριο που στεγάζει την Αστυνομία στο Βλυχό αναβαθμίζεται και δημιουργείται ένα σύγχρονο Αστυνομικό Τμήμα
– Μία ακόμα δέσμευσή μας για τη Λευκάδα γίνεται πράξη»

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση του διώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ελλομένου στο Βλυχό. Η σχετική σύμβαση κατασκευής υπεγράφη τον Ιούνιο, με προϋπολογισμό σχεδόν 205.000 ευρώ, καθώς ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο υποψήφιος με την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά.
Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών υλοποίησης του έργου, τον χώρο επισκέφθηκε στις 27/7/23 κλιμάκιο του Τμήματος Κτιριολογικής Υποδομής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούμενο από τον μελετητή και μηχανικούς.


Οι εργασίες της ανακατασκευής περιλαμβάνουν:
Τον επανασχεδιασμό και τη ριζική αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χωρών του κτιρίου και στους δυο ορόφους,
Την αντικατάσταση της στέγης,
Την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα κουφώματα τα οποία θα συμβάλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου,
Την επισκευή όλων των φθορών των επιχρισμάτων,
Την αντικατάσταση των σιδηρών κιγκλιδωμάτων,
Τον εξωτερικό και εσωτερικό χρωματισμό του κτιρίου,
Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου,
Την αντικατάσταση όλων των δικτύων και παροχών του κτιρίου.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 6 μήνες από την έναρξη της σύμβασης.
Το ΑΤ Ελλομένου επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, παρουσία του Διοικητή, κ.Φίλιππα Σκληρού, και του Προέδρου της Κοινότητας Βλυχού, κ. Σπύρου Σολδάτου.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι μία προσπάθεια που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, σήμερα μπαίνει στην τελική της ευθεία. Το κτίριο του ΑΤ Ελλομένου, το ισόγειο του οποίου παρέμενε ανενεργό, ενώ και ο πρώτος όροφος δεν είχε επισκευαστεί για πάνω από 45 χρόνια, αξιοποιείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας με τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος. Έτσι, γίνεται πράξη μία ακόμα υπόσχεση που είχαμε δώσει στους πολίτες της Λευκάδας, αλλά και στους αστυνομικούς μας που υπηρετούν στα τμήματα αυτά και ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
Θέλω να ευχαριστήσω διαχρονικά τις ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, κεντρικά και τοπικά, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας και από την πρώτη στιγμή προχώρησαν τις διαδικασίες νομιμοποίησης, αδειοδότησης, μελετών, δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου, στηρίζοντας έμπρακτα τις ανάγκες της Λευκάδας.
Συνεχίζουμε, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, ενισχύουμε την Αστυνομία μας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες της στην κοινωνία».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα