Κυριακή, 28/04/2024 | 17:37

Δήμος Πρέβεζας: Μόνο το ψηφοδέλτιο της λαϊκής συσπείρωσης μπορεί να εκφράσει έναν ευρύτερα προοδευτικό κόσμο

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/08/2023, 3:18 μμ | 0 σχόλια

Στην παρούσα εκλογική μάχη για την τοπική διοίκηση πρώτου βαθμού αρχίζει σιγά σιγά να κατασταλάζει το πολιτικό σκηνικό ως προς τον αριθμό των παρατάξεων και την σύνθεση τους. Άσχετα το τί μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί, τα δεδομένα είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση.

Ο συνδυασμός “Δήμος της Καρδιάς μας” του νυν Δημάρχου είναι σαφές ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο που συγκροτεί, καθοδηγεί και στήνει ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ανακοινωθεί εξάλλου το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφοδελτίου και ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από την σύνθεση.

Ως αναφορά το ψηφοδέλτιο της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα αν και αποτελεί ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που συμμαχούν στη βάση μιας αντίληψης που στοχεύει στην εκλογική διεύρυνση χωρίς όρους, δηλαδή στη λογική όσοι πιστοί προσέλθετε, έχει και αυτή σαφές ιδεολογικό στίγμα που κινείται στο ιδεολογικό φάσμα της παράταξης Γεωργάκου και ίσως ακόμη δεξιότερα μιας και στα ψηφοδέλτια της Ανάπτυξης Τώρα συμπεριλαμβάνονται εκτός από τον πρώην γραμματέα της ΝΟΔΕ και νυν σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιοι από τον ακροδεξιό χώρο ακόμη και πρώην υποστηριχτές της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Πώς τώρα μπορούν να συνυπάρχουν στα ίδια ψηφοδέλτια άνθρωποι που ανήκουν κατά τα λεγόμενα τους από χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, είναι κάτι που πρέπει οι ίδιοι να μας εξηγήσουν.

Μπροστά λοιπόν σε αυτό σκηνικό που διαμορφώνεται για το Δήμο Πρέβεζας είναι σαφές πως ο μόνος, και κατά τη γνώμη μας ο πιο αυθεντικός, δρόμος για να εκφραστεί ένας ευρύτερα δημοκρατικός κόσμος είναι αυτός της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον καλούμε να τον ακολουθήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Την Κυριακή των εκλογών η Πρέβεζα ή θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πορεία ή θα στραφεί σε μία αγωνιστική – προοδευτική κατεύθυνση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας ως παράταξη που στοχεύει την επαύριο να αναλάβει την ευθύνη του Δήμου είναι η μόνη που έχει τέτοιον ταξικό προσανατολισμό που μπορεί να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία των Πρεβεζάνων, να σκύψει πάνω από τα ουσιαστικά προβλήματα και να δώσει λύσεις μέσα στο κατά τα άλλα ασφυκτικό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πρέβεζα, 8.9.2023

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα