Παρασκευή, 10/05/2024 | 19:56

Βαγγέλης Κυριαζής: Η πίστη στη δυνατότητα εμπλοκής νέων ανθρώπων στην πολιτική, ενίσχυσαν την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/08/2023, 6:29 μμ | 0 σχόλια

 

Βαγγέλης Κυριαζής: Η πίστη στη δυνατότητα εμπλοκής νέων ανθρώπων στην πολιτική, ενίσχυσαν την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος

Ο υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Δήμος της Καρδιάς Βαγγέλης Κυριαζής, μίλησε στην πρεμιέρα της εκπομπής του Βασίλη Ιωάννου στον Prisma 91,6 για την απόφαση του αυτή.

Όπως ανέφερε:

“Η απόφασή μου να εκτεθώ ως υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος δεν ήταν κάτι που πήρα με ελαφρά καρδιά.

Ανταποκρίθηκα σε αυτή τη πρόκληση μετά από προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων με πολλούς φίλους συμπολίτες μου οι οποίοι με προέτρεψαν να θέσω υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος.

Το αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας και η πίστη στη δυνατότητα εμπλοκής νέων ανθρώπων στην πολιτική, ενίσχυσαν την άποψη μου αυτή.

Η αλήθεια είναι πως τα προηγούμενα χρόνια βρισκόμουν μεταξύ Πρέβεζας όπου ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού και των κατασκευών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, της Κύπρου όπου σπούδαζα ως πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και της Γερμανίας όπου στα πλαίσια της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας της Ευρώπης ασχολήθηκα με τα θέματα τις νεολαίας.

 

Αν και απουσίαζα για αρκετά χρόνια πάντοτε η αγάπη μου και η νοσταλγία για τον τόπο μας μου έδινε το κίνητρο να προσπαθώ και να επιδιώκω πράγματα που είναι ωφέλιμα για την ανάπτυξη του. Διατελώ τα τελευταία χρόνια υπεύθυνος νεολαίας του συλλόγου Ηπειρωτών Κύπρου όπου κύριο μας μέλημα είναι να προσελκύσουμε περισσότερους νέους και να αποτελέσουν συνεχιστές των ηθών και των εθίμων της Ηπείρου καθώς πιστεύουμε ότι η νέα γενιά είναι αυτή που θα διατηρήσει την κληρονομιά του τόπου μας.

 

Η επιθυμία μου να συμβάλλω περαιτέρω στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο, με οδήγησε στο να ανταποκριθώ σε αυτή τη πρόκληση και να αναλάβω αυτήν την πρωτοβουλία.

 

Θέλω να προωθήσω νέες ιδέες και προτάσεις που θα στηρίξουν την αειφόρο καιν πράσινη ανάπτυξη, την μετάβαση της πόλης μας στην ψηφιακή διακυβέρνηση, προώθηση της παιδείας και του πολιτισμού, την ενίσχυση των υποδομών, την ενεργοποίηση των νέων της πόλης μας, αλλά κυρίως την ανάπτυξη του τουρισμού, η οποία έχει απεριόριστες δυνατότητες.

 

Η απόφαση μου να εκπροσωπήσω την νεολαία μας στο δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας, πηγάζει από τη βαθιά πεποίθηση ότι με ομαδικό πνεύμα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας μέσα από συνεργασία, αφοσίωση και διάθεση για προσφορά.”

Σε ερώτηση για το πως αντέδρασαν οι γονείς του με την απόφαση αυτή απάντησε:

“Η απόφασή μου να εκδηλώσω ενδιαφέρον να γίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ήταν ένα θέμα που το συζητήσαμε ανοιχτά και ειλικρινά ως οικογένεια. Οι γονείς μου είναι πολύ σημαντικοί για μένα και η γνώμη τους έχει μεγάλη βαρύτητα.

Αρχικά, ήταν φυσικό να έχουν τους προβληματισμούς τους και ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου, αλλά και τις προκλήσεις που μπορεί να συνεπάγεται αυτή η εμπειρία. Συζητήσαμε για τα κίνητρα μου, τους στόχους μου και τον τρόπο που πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω στην τοπική αυτοδιοίκηση.

. Τελικά, με υποστήριξαν και με ενέπνευσαν να προχωρήσω να θέσω υποψηφιότητα και έχω πλέον την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Οι φίλοι σου , οι συμμαθητές σου, όσοι τέλος πάντων το έχουν μάθει, πως αντέδρασαν ;; Ήταν θετικοί;;

Είναι αλήθεια ότι η νέα γενιά είναι γενικώς απογοητευμένοι από την πολιτική και από την Αυτοδιοίκηση..

Όμως υπάρχουν και πολλά παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

Ιδιαίτερα στο Δήμο διαπιστώνω με τις συζητήσεις που κάνω με φίλους, συμφοιτητές και παλιούς συμμαθητές ότι όλοι

βλέπουν την κατάσταση και θέλουν να βοηθήσουν.

Και νομίζω ότι ο Δήμος πρέπει να ενεργοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο νεολαίας, κάτι που λειτουργεί σε άλλους δήμους και έχει επιφέρει τρομερά αποτελέσματα.

Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που έχω λάβει από τους φίλους μου, τους συμμαθητές μου και από όλους όσους με στηρίζουν στην προσπάθεια μου αυτή.

Οι αντιδράσεις τους ήταν ιδιαίτερα θετικές και ενθαρρυντικές

Αλλά κυρίως είναι ενθουσιασμένοι, ακούω πολύ προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις απόψεις όλων των φίλων μου και θα προσπαθήσω με τις συμπεριφορές και τις πράξεις μου να είμαι πάντα αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Ποια είναι αυτά που σε στεναχωρούν , που σε πληγώνουν στην Πρέβεζα και θα ήθελες να τα αλλάξεις.. Και τι έχεις να προτείνεις για να βελτιωθεί η κατάσταση;;

Ασφαλώς, ως νέος άνθρωπος, πρωτίστως ζήτω τη στήριξη από τη νεολαία και από τη νέα γενιά διότι βασικός μου στόχος εκτός των άλλων, είναι η εκπροσώπηση των νέων, η προώθηση θεματων που αφορούν τη νεολαία και η δημιουργία ευκαιριών για όλους τους νέους.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τους νέους να παραμείνουν στην περιοχή και να συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη.

Η Πρέβεζα είναι μια όμορφη πόλη με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά όπως σε κάθε δήμο, υπάρχουν και ορισμένα θέματα που με στεναχωρούν και θα ήθελα να βοηθήσω να αλλάξουν.

Ως μηχανικός βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και μπορώ να αναγνωρίσω τις ελλείψεις αλλά και τις βελτιώσεις που μπορούν να δεχτούν οι υποδομές της πόλης μας.

 

Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η ανεπαρκής υποδομή και συντήρηση του οδικού δικτύου μας.

Όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και σε όλη την ήπειρο.

Πλέον με την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα μας να μην υπάρχει ούτε ένας δρόμος χωρίς φως ούτε μια πλατεία χωρίς παιδική χαρά, ούτε μια διασταύρωση χωρίς φανάρια και διαβάσεις πεζών. Είναι απαγορευτικό εν έτη 2023 να οδηγούμε σε δρόμους επικίνδυνους για τα οχήματα μας και κυρίως για την ζωή μας.

Με των κύριο Γεωργάκο καθώς είμαστε και συνάδελφοί αυτός είναι ένας από τους κοινούς μας στόχους για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας προς τους πολίτες μας και για να μην συνεχίζουν να χάνονται άδικα ζωές μεγάλων και νέων.

 

Υποδομές έχουν παράλληλη πορεία και με την ανάπτυξη του τουρισμού..

Δημιουργώντας οργανωμένους χώρους στάθμευσης τους οποίους κάνει διαχείριση ο Δήμος ,όχι μόνο λύνουμε το χωροταξικό μας πρόβλημα αλλά αυτόματα ενισχύουμε το δημοτικό μας ταμείο και διευκολύνουμε την ζωή των επισκεπτών.

 

Ένας ακόμα βασικός μου προβληματισμός όντας πολύ φιλόζωος είναι η προστασία και η διαχείριση των αδέσποτων της πόλης με την κατασκευή των εγκαταστάσεων του νέου καταφυγίου ζώων αλλά και η δημιουργία ενός προγράμματος φιλοξενίας και υιοθεσίας ζώων γρήγορα και αποτελεσματικά.

Από την άλλη, όραμα μου για την πόλη της Πρέβεζας είναι όπως σε συνεργασία με το δήμαρχο, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, τις υπηρεσίες του δήμου και των της κοινωνίας των πολιτών, όλοι μαζί με ομαδικό πνεύμα, να μετατρέψουμε την πόλη μας σε μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη. Αυτό στην πράξη σημαίνει:

Χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των συμπολιτών και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών .

Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές μου θέσεις, είναι αυτά που με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και σαν πολίτη και κατά την γνώμη μου μέσα από την ανάλυση των παραπάνω ζητημάτων θα έχουμε μια καλή εξέλιξη για όλους τους τομείς της πόλης.

Ασχολείσαι απ ότι ξέρω με τον τουριστικό κλάδο.. Έχετε στην Πρέβεζα και στην Πάργα

τουριστικές υποδομές.. Πως πήγε η σεζόν και τι κατά τη γνώμη σου πρέπει να βελτιώσουμε για να πάμε ακόμη καλύτερα…

Ως ξενοδόχος τα προβλήματα που έχω εντοπίσει πέραν των υποδομών είναι οι ελλείψεις προσωπικού για αυτό και η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να συσταθεί μια ομάδα η οποία θα δίνει δυνατότητα στους νέους να βρίσκουν εργασία με ίσες ευκαιρίες και ικανοποιητικούς μισθούς. Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι ειναι η έλλειψη διαφήμισης και συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού για καλλίτερα αποτελέσματα όσο αναφορά την προσέλευση των τουριστών. Διότι ένα αεροδρόμιο από μόνο του δεν μπορεί να κάνει όλη την δουλειά για εμάς. Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να οργανωθούμε για να ενισχύσουμε τον τουρισμό και την οικονομία μας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου με τους απόδημους Ηπειρώτες συμμετάσχω στην επιτροπή Ηπειρωτικής επιχειρηματικότητας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ως μέλος. Πέρσι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και τον κυπριακό όμιλο επιχειρήσεων Τop Kinisis διοργανώσαμε με τεράστια επιτυχία διαδικτυακή ημερίδα με θέμα ‘’Η Ήπειρος

Ιδανικός Προορισμός για τους Κύπριους ταξιδιώτες ’

Ακόμα και εν καιρό covid διοργανώνουμε ημερίδες με θέμα την Ήπειρο. Όπως η τελευταία με τίτλο ήπειρος ιδανικός προορισμός για τους Κύπριους ταξιδιώτες με επίτιμους προσκεκλημένους όπως την υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και άλλους και καταφέραμε με αυτόν τον τρόπο σε συνεργασία με ένα τουριστικό γραφείο της Κύπρου να φέρουμε πτήσεις από λάρνακα. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν καταλυτικό παράγοντα για την ανάπτυξη και ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη και για μένα θα αποτελέσει προσωπική μάχη να μαθευτεί το όνομα της πόλης μας σε όλο τον κόσμο διότι όπως πολλοί πελάτες μου μου λένε η πόλη σας είναι ένα Hidden gem δηλαδή ένα κρυφό διαμάντι.

Αν είχες αυτή τη στιγμή απέναντί σου μια παρέα με νέα παιδιά. Τι θα τους έλεγες για να τους πείσεις κατ’ αρχάς για να πάνε να ψηφίσουν;

Γιατί να προτιμήσουν το δικό σας συνδυασμό και εσένα προσωπικά και όχι κάποιο άλλο πρόσωπο.

Αρχικά να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν όλοι στην διαδικασία και κυρίως οι νέοι. Θα τους συμβούλευα ακόμα και αν δεν θέλουν να ψηφίσουν εμένα να βρουν ένα άτομο που να αντιπροσωπεύει τα θέλω τους και το όραμα τους.

Καταρχάς, θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά ότι η φωνή τους έχει τεράστια σημασία και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πόλη μας. Η προτίμησή τους για τον δικό μας συνδυασμό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης προοπτικής για όλους .μας.

Ο λόγος που θα έπρεπε να επιλέξουν εμένα και τον συνδυασμό μας είναι γιατί έχουμε διάθεση και όραμα για την πόλη μας και καταθέτουμε φρέσκες ιδέες και δυναμισμό. Η νεολαία έχει τη δυνατότητα να φέρει αλλαγές στο δήμο μας. Εμείς αντιπροσωπεύουμε τις φωνές των νέων και των μελλοντικών γενεών, και θα διασφαλίσουμε ότι οι ανησυχίες και οι προτάσεις τους θα ακουστούν και θα ληφθούν υπόψη.

Επιπλέον, εμείς προάγουμε τη διαφάνεια, τη συμμετοχή και την ανοικτή επικοινωνία. Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τις ανησυχίες και τις ιδέες τους και να δράσουμε σύμφωνα με αυτές. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που θα είναι φιλική προς τους νέους, με ευκαιρίες για εκπαίδευση, ανάπτυξη και συμμετοχή.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις είναι πολλές, χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό που θα ενώσει τις δυνάμεις όλων μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Πρέβεζα. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα !”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα