Σάββατο, 27/04/2024 | 14:16

Ανδρέας Κτενάς: «Το Νυδρί αλλάζει, ομορφαίνει και ατενίζει αισιόδοξα το αύριο»

348 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/08/2023, 5:43 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Το Νυδρί αλλάζει, ομορφαίνει και ατενίζει αισιόδοξα το αύριο» – Προκηρύχθηκε η Β΄Φάση της Ανάπλασης προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα) προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ

 

Προκηρύχθηκε την Παρασκευή (18/08/2023) από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας – μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση – Πεζοδρόμηση Κεντρικού Δρόμου Περιγιαλίου – Νυδριού Β’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ.

 

«Σπουδαία εξέλιξη αποτελεί η προκήρυξη του μεγάλου έργου της Β’ φάσης Αναπλάσεως του κεντρικού δρόμου του Νυδριού προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι. Ένα ακόμη έργο, ύψους 1.500.000 ευρώ περίπου, για την ευρύτερη περιοχή του Ελλομένου, που συμπληρώνει αρμονικά τα σημαντικότατα έργα, που ήδη πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, όπως η Α ́ φάση της Ανάπλασης, τα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα στο Δημοσάρι, το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών και οι “έξυπνες” υποδομές που βρίσκονται στο τελικό στάδιο εκτέλεσης. Ακόμα, στα “συν” συγκαταλέγεται και η ολοκλήρωση της ράμπας Βασιλικής και η μεταφορά εκεί της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Φισκάρδο, ένα έργο που βελτίωσε αισθητά την προβληματική κυκλοφοριακή κατάσταση στην παραλία του Νυδριού, που παρατηρούταν τα τελευταία χρόνια. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το οραματικό έργο της ανάπλασης του Κτήματος Πασά, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη Λευκάδα.

 

Η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει με έργα ότι το Νυδρί, το Περιγιάλι, το Μεγάλο Αυλάκι και η ευρύτερη περιοχή, είχαν, έχουν και θα έχουν, πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό μας.

 

Το Νυδρί αλλάζει, η περιοχή αναπτύσσεται, ομορφαίνει συνεχώς και ατενίζει αισιόδοξα και με τις καλύτερες προοπτικές το αύριο!» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο της Β’ Φάσης αφορά την επέκταση, προς Βορρά και Νότο, δηλ. προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα), του ήδη εκτελεσμένου έργου της ανάπλασης των πεζοδρομίων και της διαμόρφωσης του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου του Νυδρίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ Με το νέο έργο (Β’ Φάση) θα γίνει ενοποίηση του χώρου από Περιγιάλι έως Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα). Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, φωτισμό, φυτεύσεις, κλπ., ενώ θα αντιμετωπιστεί οριστικά και το θέμα της απορροής των ομβρίων υδάτων σε όλο το μήκος του συγκεκριμένου δρόμου. Επιπλέον, περιλαμβάνει και την κατασκευή 2 κόμβων κυκλοφορίας, στα δύο άκρα του άξονα Περιγιάλι – Νυδρί – Μεγάλο Αυλάκι, εκεί όπου συναντά τον περιφερειακό δρόμο του Νυδρίου, οι οποίοι θα βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας.

 

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 19 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα