Σάββατο, 27/04/2024 | 17:00

Έλβις Πρίσλεϊ: Σαν σήμερα πέθανε ο «βασιλιάς» – Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό του

1370 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/08/2023, 10:45 πμ | 0 σχόλια

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου του 1977, πέθανε ο Έλβις Πρίσλεϊ . Η φωνή του «βασιλιά» σίγησε για πάντα, με τον ίδιο να αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη ως – ίσως – η πιο εμβληματική μορφή στην ιστορία της μουσικής μετά τον θανατό του.

Όμως, η ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ «τροφοδότησε» πολλές θεωρίες συνομωσίας, με μερικές από αυτές να αμφισβητούν ακόμα και τον θάνατό του επειδή μπορεί «να ήθελε να κρυφτεί» από τη Μαφία ή άλλες που έχουν «αποδείξεις» ότι ο «βασιλιάς» ζει.

Οι αξιοσημείωτες θεωρίες συνωμοσίας για τον Έλβις Πρίσλεϊ:

1) Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να ξεφύγει από τη Μαφία

Η θεωρία συνεχίζει, αναφέροντας ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ είχε επαφές με αυτήν την οικογένεια, καθώς απευθύνθηκε σε αυτούς σχετικά με την πώληση ενός αεροπλάνου. Όταν ανακάλυψαν ότι είναι «καρφί», το FBI ανάγκασε τον Έλβις να μπει σε προστασία μαρτύρων. Όμως, για να καταφέρει ένα τόσο δημόσιο και δημοφιλές πρόσωπο να διώξει τη Μαφία από πάνω του θα πρέπει να σκηνοθετήσει τον ίδιο του τον θάνατο.

2) Η σορός του ήταν κέρινο ομοίωμα και το φέρετρό του ήταν τόσο βαρύ επειδή είχε σύστημα ψύξης

Μια άλλη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει, αφορά τις τελευταίες ημέρες του, στις οποίες δεν ήταν και στην καλύτερη φυσική του κατάσταση αφού ζύγιζε πάνω από 110 κιλά. Το τάμπλοϊντ National Enquirer δωροδόκησε έναν φωτογράφο να βάλει κρυφά κάμερα μέσα στη Graceland, τη θρυλική έπαυλη του «βασιλιά», ώστε να τραβήξει φωτογραφία της σορού του.

Αυτή η φωτογραφία έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πραγματική σορός του Έλβις Πρίσλεϊ αλλά ένα κέρινο ομοίωμα, επειδή το πρόσωπό του φαινόταν πολύ πιο αδύνατο σε σχέση με όσα ήταν γνωστά για τη φυσική του κατάσταση.

Κάποιοι πήγαν τη θεωρία συνωμοσίας «ένα βήμα παραπέρα», αναφέροντας ότι το 400 κιλών χάλκινο φέρετρό του ήταν τόσο βαρύ επειδή μέσα σε αυτό υπήρχε ένα σύστημα ψύξης που διατηρούσε το κέρινο ομοίωμα σε άριστη κατάσταση.

3) Ζει και βασιλεύει και μάλιστα επέστρεψε και στη Graceland

Το 2017 βούιξαν τα αμερικανικά ΜΜΕ για μια φιγούρα που εθεάθη στη Graceland. Κάθε χρόνο, στην έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ πραγματοποιείται εορτασμός των γενεθλίων του στις 8 Ιανουαρίου. Πριν από 6 χρόνια, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της γιορτής εθεάθη ένας άνδρας με γένια, γυαλιά ηλίου και καπέλο, για τον οποίο πολλοί πίστεψαν ότι είναι ο ίδιος ο «βασιλιάς».

Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί να επανεμφανιστεί στα 82α γενέθλιά του και γιατί να χάσει όλους τους προηγούμενους εορτασμούς από το 1977 μέχρι το 2017;

4) Ήταν κομπάρσος στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Εκτός από τη θρυλική καριέρα του στη μουσική, ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν και ηθοποιός. Κάποιοι πίστεψαν ότι έπαιξε ως κομπάρσος στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι» το 1990, δηλαδή 13 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Την ώρα που η Κάθριν Ο’ Χάρα, η ηθοποιός που έπαιζε τη μητέρα του Κέβιν στη γνωστή χριστουγεννιάτικη ταινία, προσπαθούσε να βγάλει εισιτήριο για να γυρίσει στον γιο της που έμεινε μόνος στο σπίτι, φαίνεται ένας άντρας με γένια να στέκεται πίσω της. Αυτός ο άντρας, πολλοί πίστεψαν ότι είναι ο Έλβις Πρίσλεϊ ως κομπάρσος.

5) Ο δίδυμος αδερφός του δεν γεννήθηκε νεκρός

Αρκετοί φανατικοί θαυμαστές του Έλβις Πρίσλεϊ γνωρίζουν ότι είχε και δίδυμο αδερφό, ο οποίος – δυστυχώς – γεννήθηκε νεκρός, κάτι που οι συνωμοσιολόγοι αμφισβητούν και θεωρούν ότι γεννήθηκαν και οι δύο υγιείς, θεωρώντας μάλιστα ότι έχουν τραβήξει και φωτογραφία μαζί το 1981.

Άλλοι βασίζουν την «απόδειξη» ότι ο δίδυμος αδερφός του Έλβις Πρίσλεϊ ζει σε… λάθη που έχουν εντοπίσει στα πιστοποιητικά γέννησης και θανάτου του, τα οποία φυσικά δεν επιβεβαιώνονται. Θεωρούν επίσης ότι η ταινία «The Identical» του 2014 με πρωταγωνιστή τον Ρέι Λιότα είναι βασισμένη στην ιστορία αυτή άρα και απόδειξη ότι ο δίδυμος αδερφός του Έλβις Πρίσλεϊ επέζησε στη γέννα.

6) Ήταν τρίδυμος και ο ένας αδελφός του έπαιρνε τη θέση του σε δημόσιες εμφανίσεις

Αυτή είναι μια από τις πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας, όσον αφορά τον Έλβις Πρίσλεϊ και αναφέρει ότι δεν είχε μόνο δίδυμο αλλά τρίδυμο αδερφό, ο οποίος μάλιστα έπαιρνε και τη θέση του σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις όταν δεν ήθελε να πάει σε αυτές ο ίδιος ο «βασιλιάς».

Πιο αναλυτικά, στη θεωρία αναφέρεται ότι ο Έλβις είχε έναν τρίδυμο αδερφό, τον Κλέιτον, αλλά και άλλον έναν, τον Φράνκλιν. Ο Κλέιτον και ο Φράνκλιν εμφανίζονταν στη θέση του ίδιου του Έλβις κάποιες φορές και το 1977 ο Φράνκλιν ήταν αυτός που πέθανε, όχι ο ίδιος ο Έλβις Πρίσλεϊ…

7) Το συντακτικό λάθος στον τάφο του είναι απόδειξη ότι ζει

Φαίνεται ότι, το γεγονός ότι το πιστοποιητικό γέννησης του Έλβις γράφει το μεσαίο όνομά του ως «Άρον» και το ότι η ταφόπλακα του γράφει «Άαρον» είναι αρκετό για να πείσει κάποιους ότι ο πραγματικός Έλβις Πρίσλεϊ δεν βρίσκεται μέσα στον τάφο στη Graceland.

Στην πραγματικότητα, ο Έλβις Πρίσλεϊ προτιμούσε να γράφει «Άαρον» το μεσαίο όνομά του, κάτι που έκανε σε νομικά έγγραφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Όταν αυτό ανακαλύφθηκε μετά το θάνατό του, ο πατέρας του ακολούθησε την προτίμηση του γιου του και έγραψε το όνομά του στον τάφο ως «Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ».

ΠΗΓΗ-φώτος: newsit.gr ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα