Σάββατο, 27/04/2024 | 19:04

6 μήνες παράταση μέχρι 5 Φεβρουαρίου 2024 στο νέο Κτηματολόγιο για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων

757 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/07/2023, 9:45 πμ | 0 σχόλια

6 μήνες παράταση μέχρι 5 Φεβρουαρίου 2024 στο νέο Κτηματολόγιο 

για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων

 

Παράταση 6 μηνών στην προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος στο νέο Κτηματολόγιο μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισε η «Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ». 

Η απόφαση σύντομα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. 

Στη Λευκάδα, η παράταση αφορά τις περιοχές Αγίου Ηλία, Αγίου Νικήτα, Αγίου Πέτρου, Αθανίου, Βασιλικής, Βλυχού, Βουρνικά, Δραγάνου, Δρυμώνος, Εγκλουβής, Εξανθείας, Επισκοπής, Ευγήρου, Καλαμιτσίου, Καλάμου, Καστού, Κατωχωρίου, Κομηλίου, Κονταραίνης, Μαραντοχωρίου, Νεοχωρίου, Νικολή, Πόρου, Σύβρου, Φτερνού, Χαραδιάτικων, Χορτάτων και Μεγανησίου. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:

«Το προηγούμενο διάστημα είχα δεχθεί αιτήματα συμπολιτών μας που ζητούσαν να δοθεί παράταση στο νέο Κτηματολόγιο, με δεδομένο ότι οι διπλές εκλογές και η έλευση της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας κατέστησε αδύνατον για πολλούς ιδιοκτήτες να προλάβουν τις προθεσμίες. 

Σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο της «Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ», κ. Δημήτρη Σταθάκη, μετέφερα το αίτημα για παράταση, το οποίο έγινε αποδεκτό και σύντομα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση. Η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι σέβεται τον πολίτη, διασφαλίζει την ιδιωτική περιουσία, αλλά παράλληλα συνεχίζει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για ένα καλύτερο αύριο για όλους». 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα