Τρίτη, 30/04/2024 | 17:13

25ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1307 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/07/2023, 7:02 πμ | 0 σχόλια

Είκοσι πέντε χρόνια η καρδιά της ποντιακής νεολαίας χτύπησε στην Παναγία Σουμελά!

Μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Σαμψούντας η «ΑΜΙΣΟΣ» με επικεφαλής την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χαϊτίδου Στέλλα συμμετείχαν στο 25ο Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας από 14 έως 16 Ιουλίου, όπου νέοι και νέες, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ως αδιάσπαστο μέρος του συνόλου του ελληνισμού, αντάμωσαν για 25η χρονιά στο φιλόξενο όρος Βέρμιο στο ανιστορημένο σύμβολο του Πόντου όπου πάλλεται η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού, το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, υπό την σκέπη της μητέρας όλων των Ποντίων, της Σουμελιώτισσας.

Φέτος το Συναπάντημα συμπλήρωσε είκοσι πέντε χρόνια και η Οργανωτική Επιτροπή θέλησε να τονίσει τη διαχρονικότητα του θεσμού αυτού. Είκοσι πέντε χρόνια διαρκούς παρουσίας στα ποντιακά δρώμενα με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα και την αμέριστη αρωγή των Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.

Η Οργανωτική Επιτροπή είχε ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες. Οι νέες και οι νέοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις, να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια (γαστρονομίας, παραδοσιακών παιχνιδιών, ποντιακής διαλέκτου, κειμηλίων), να παρακολουθήσουν συναυλία ποντιακής μουσικής (ένα μουσικό οδοιπορικό με τίτλο «Ταξίδι στον Εύξεινο Πόντο») και θεατρική παράσταση. Να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του θεσμού.

Στην οργανωτική επιτροπή του Συναπαντήματος συμμετείχε ακούραστα μέλος του Συλλόγου “ΑΜΙΣΟΣ” ο κ. Ζήγος Γιάννης.

Μετά το πέρας των εργασιών και την επίδοση τιμητικών διακρίσεων και αναμνηστικών οι νέοι δώσανε ραντεβού για το 26ο Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας το 2024.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα