Σάββατο, 27/04/2024 | 14:10

Φωτιές – Ενημέρωση Πυροσβεστικής: Οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές σε Ρόδο και Κέρκυρα

7259 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/07/2023, 3:29 μμ | 0 σχόλια

Σε Ρόδο και Κέρκυρα εξελίσσονται τα σοβαρότερα μέτωπα πυρκαγιών, ενώ στα υπόλοιπα μέτωπα αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής πολλές αναζωπυρώσεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως επισήμανε, στη Ρόδο η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις και για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο και προσέθεσε ότι «επιχειρούν αδιάκοπα 266 πυροσβέστες 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, πλήθος εθελοντών, καθώς και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχουν διατεθεί και δυνάμεις από το πρώτο φως της ημέρας, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα».

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού.

«Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Λούτσες και γι΄ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση. Πριν από λίγο εκδόθηκαν 2 ακόμη μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Ημερολιά και Σύκι προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Επιχειρούν εκεί 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα οχήματα και από αέρος περιοδικά 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα», σημείωσε.

Στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, «αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που έχουν διατεθεί σε αυτές τις περιοχές».

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα από 10 χώρες και αργά το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από τον κ. Αρτοποιό, αναμένεται η άφιξη 38 πυροσβεστών με 14 οχήματα από τη Σερβία.

Για αύριο, Τετάρτη, όπως είπε, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και πολύ υψηλός κίνδυνος στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Διανύουμε ίσως τις δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού. Με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση. Παραμένουμε όλοι σε κατάσταση συναγερμού. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών», κατέληξε.

φωτό: αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα