Πέμπτη, 02/05/2024 | 02:22

Υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Ν. Σινώπης “Διογένης”- Πήρε τα εύσημα ο Παύλος Τερζόγλου

809 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/07/2023, 10:48 πμ | 0 σχόλια
Αφιερωμένη στη νέα γενιά, στα παιδιά της Νέας Σινώπης που μας δίνουν ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο όπως ο Παύλος Τερζόγλου που στη φωτιά στα Δερβενοχώρια επιτέλεσε το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης ήταν η φετινή εκδήλωση “Διογένεια” που πραγματοποιήθηκε στην Ν. Σινώπη από το σύλλογο “Διογένης” με την συνδιοργάνωση της Π.Ε Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας .
Η πρόεδρος του συλλόγου “Διογένης” κ. Θεοδώρα Σαρηγιαννίδου αναφέρθηκε στον Παύλο, από τα ενεργά μέλη , που όπως είπε έχει κάνει τον εθελοντισμό τρόπο ζωής βοηθώντας το σύλλογο σε όλες τις κοινωνικές. πολιτιστικές και δράσεις αλληλεγγύης και του χάρισε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγιάς Σουμελά, εικόνα που παρέδωσαν στον 26χρονο αστυνομικό τα δύο μικρότερα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου “Διογένης”, ο οποίος την παρέλαβε φανερά συγκινημένος.
Η βραδιά ξεκίνησε με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Διογένης υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Περικλή Αναστασιάδη και με τους Ιωσήφ Παπαδόπουλο στη λύρα και Ιωάννη Πετρίδη στο νταούλι αλλά και το χορευτικό του συλλόγου Ν. Σαμψούντας “Αμισός” με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Ζήγο και με τη συνοδεία του Γιώργου Ζήγου στη λύρα και του Γιάννη Ζήγου στο νταούλι.
Τα χορευτικά τμήματα κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών με την δημοσιογράφο Αθηνά Παππά, που συντόνιζε την εκδήλωση, να παρουσιάζει τους χορούς τους κάνοντας και μια μικρή αναφορά στην ιστορία των Συλλόγων.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του συλλόγου και στην διαχρονική προσπάθεια για την ανάδειξη και διατήρηση των ηθών και εθίμων του Πόντου και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή των νέων παιδιών στα τμήματα παραδοσιακών χορών του συλλόγου, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης και η Πολιτιστική Λέσχη Φίλων της ΑΕΚ που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση που είναι πια θεσμός για την Ν. Σιπώπη και το ποντιακό γλέντι κράτησε μέχρι αργά . Στη βραδιά που ολοκληρώθηκε με την προσφορά των αναμνηστικών της εκδήλωσης (στην πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Σαψούντας Στέλλα Χαϊτίδου, στην Πολιτιστική Λέσχη Φίλων της ΑΕΚ που το παρέλαβε ο Χρήστος Τερζόγλου και στον χοροδιδάσκαλο Περικλή Αναστασιάδη) παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές,o δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Ματσίρας και Παύλος Φραγκούλης, ο τοπικός Σύμβουλος Χρήστος Τερζόγλου εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο όπου ο σύλλογος Ν. Σινώπης Διογένης σε συνεργασία με πολιτιστική Λέσχη “Ένωση Φίλων της ΑΕΚ” θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θεματικό πυρήνα την επέτειο των 100 χρόνων από τη συνθήκη της Λωζάνης.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα