Κυριακή, 28/04/2024 | 23:30

Το τέρας που ζούσε στο κορμί ενός παιδιού: Το φρικτό έγκλημα

4007 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/07/2023, 4:10 μμ | 0 σχόλια

Το έγκλημα του Πάρις Μπένετ είναι μια ιστορία ψυχοπάθειας, μίσους και αρρωστημένης λογικής

«Ένα, δύο, τρία, τέσσερα».

Η αστυνομικός της άμεσης δράσης μετρά από το τηλέφωνο μαζί με τον μόλις 13χρονο Πάρις Λι Μπένετ που προσπαθήσει να κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στην τετράχρονη αδερφή του, Έλλα, η οποία κείτεται μέσα στα αίματα μπροστά του. Ο Πάρις τής είχε αποκαλύψει ότι πριν λίγο σκότωσε «κατά λάθος» την αδερφή του με μαχαίρι και σε μια ύστατη προσπάθεια σωτηρίας η αστυνομικός του ζητά να δοκιμάσει CPR μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Για την Έλλα όμως ήταν πολύ αργά και ο ίδιος Πάρις το ήξερε.

«Ένας δαίμονας που φλεγόταν»

Στις 4 Φεβρουαρίου 2007, η Τσάριτι Λι κάλεσε την μπέιμπι σίτερ για να προσέχει τα παιδιά της, τον 13χρονο Πάρις και την 4χρονη Έλλα. Η ίδια έπρεπε να δουλέψει ως αργά στο εστιατόριο Buffalo Wild Wings στο Τέξας καθώς ήταν η βραδιά του Super Bowl και θα είχαν πολύ κόσμο.

Πίσω στο σπίτι, ο έφηβος Πάρις, ο οποίος είχε IQ 141, γύρω στις 22.00 έπεισε την μπέιμπι σίτερ ότι θα μπορούσε να προσέχει και αυτός την μικρή του αδερφή κι έτσι δεν ήταν ανάγκη να ξενυχτήσει και η ίδια. Η μπέιμπι σίτερ έφυγε και λίγο πριν το ρολόι δείξει 23.30, ο Πάρις μπήκε στο δωμάτιο που κοιμόταν η μικρή Έλλα την κακοποίησε σεξουαλικά, την ξυλοκόπησε, την έπνιξε, και την μαχαίρωσε 17 φορές. Στη συνέχεια κάλεσε έναν φίλο του και μίλησαν για έξι λεπτά πριν τελικά αποφασίσει να καλέσει την αστυνομία στις 23.42.

Τους είπε ότι μαχαίρωσε την αδερφή του επειδή ξύπνησε και την είδε μπροστά του σαν ένα δαίμονα που φλεγόταν και γελούσε. Η αστυνομικός που μίλησε μαζί του τού ζήτησε να προσπαθήσει να κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR) στην αδερφή του. Αρχικά, ο Πάρις της λέει ότι δεν χρειάζεται να κάνει CPR καθώς η Έλλα είναι σίγουρα νεκρή. Ωστόσο, αυτή επιμένει και τελικά τον πείθει. Ο Πάρις ακούγεται να μετρά ακολουθώντας τις οδηγίες της αστυνομικού. Ωστόσο, όπως ο ίδιος αποκάλυψε αργότερα δεν προσπάθησε να επαναφέρει ποτέ την αδερφή του. Βρισκόταν σε ένα άλλο δωμάτιο και απλώς υποκρινόταν ότι έκανε CPR μετρώντας ρυθμικά. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν την φρικιαστική εικόνα με την τετράχρονη Έλλα νεκρή, βουτηγμένη μέσα στα αίματα και στις 00.30 πέρασαν χειροπέδες στον Πάρις.

Το έγκλημα ήταν ένα τεράστιο σοκ. Το ερώτημα που προέκυψε αμέσως ήταν πως μπόρεσε ένα συνηθισμένο κατά τα άλλα παιδί μόλις 13 ετών να διαπράξει ένα τόσο φρικιαστικό έγκλημα απέναντι στην ανυπεράσπιστη τετράχρονη αδερφή του.

Η ομολογία

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν το αγόρι, άρχισαν να τον ανακρίνουν προσπαθώντας να βρουν μια εξήγηση για αυτό που έμοιαζε με ανεξήγητο έγκλημα.

Ο Πάρις αρχικά προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς ότι όταν διέπραξε το έγκλημα είχε παραισθήσεις. Είπε ότι ξύπνησε και είδε μπροστά του την αδερφή του να γελά υστερικά, ενώ είχε την μορφή ενός φλεγόμενου δαίμονα με κεφάλι σαν κολοκύθα. Έτσι, την μαχαίρωσε από τον φόβο του. Ωστόσο, φαίνεται ότι σύντομα κουράστηκε να υποκρίνεται και ομολόγησε αναλυτικά όσα είχε κάνει και παραδεχόμενος ότι το έγκλημά του ήταν απόλυτα προσχεδιασμένο.

Ο Μπένετ είπε στην αστυνομία ότι μαχαίρωσε την αδερφή του επειδή η μητέρα του τον είχε εκνευρίσει και πίστευε ότι θα την τιμωρούσε με τον καλύτερο τρόπο αν σκότωνε την κόρη της. Ο θυμός του Μπένετ είχε προκληθεί επειδή η μητέρα του είχε ξεκινήσει και πάλι να παίρνει ναρκωτικά.

Η μητέρα του Πάρις και της Έλλα, Τσάριτι Λι, είχε ζήσει κι αυτή μια δύσκολη παιδική ηλικία. Σε ηλικία έξι ετών, η μητέρα της είχε κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον πατέρα της. Αν και τελικά δεν κρίθηκε ένοχη, η ίδια η Τσάριτι πίστευε ότι η μητέρα της όντως είχε κάνει αυτό για το οποίο την κατηγορούσαν. Στην εφηβεία της, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την προσοχή της μητέρας της, έμπλεξε με τα ναρκωτικά ωστόσο χωρίς το αποτέλεσμα που ήθελε. Η μητέρα της την έδιωξε από το σπίτι και η Τσάριτι βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους.

Κατάφερε όμως να γίνει καλά και για αρκετά χρόνια ζούσε νηφάλια, χωρίς ναρκωτικά. Γέννησε τον Πάρις και τον μεγάλωσε μόνη της για οχτώ χρόνια ως το 2002 που γεννήθηκε η Έλλα. Αν και αρχικά, ο Πάρις είχε δυσανασχετήσει με την έλευση του νέου μωρού στη συνέχεια δημιούργησε μαζί της έναν στενό δεσμό, συμφωνα με την μητέρα τους. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν την δολοφονία της Έλλα, η Τσάριτι είχε πέσει και πάλι στα ναρκωτικά. Ο Πάρις δήλωσε θυμωμένος μαζί της γι’ αυτό. Παράλληλα, αργότερα θα δήλωνε ότι στην διεστραμμένη του λογική η δολοφονία της αδερφής της του θα ήταν ο τρόπος για να έχει ξανά πίσω την μητέρα του αποκλειστικά γι’ αυτόν.

Ο ψυχρός τρόπος με τον οποίο ο Πάρις περιέγραψε το έγκλημά του αποκάλυψε στους αστυνομικούς και τους ψυχολόγους που τον παρακολουθούσαν την διαταραγμένη φύση του μυαλού του. Ο 13χρονος δεν φαινόταν καθόλου ταραγμένος, αλλά αντίθετα μιλούσε πολύ ψύχραιμα και κυνικά για όσα έκανε στην αδερφή του. Μάλιστα, είπε στους αστυνομικούς πώς αφού την μαχαίρωσε, έβγαλε αργά το μαχαίρι από το σώμα της και το αίσθημα ήταν παρόμοιο όπως όταν μαχαιρώνεις ένα ζαχαρωτό ή ένα στρώμα.

Μάλιστα, ο Μπένετ είπε στους αστυνομικούς ότι βασικός σκοπός ήταν να σκοτώσει τη μητέρα του, αλλά αποφάσισε να δολοφονήσει την αδερφή του. Όπως είπε, συνειδητοποίησε ότι αν σκότωνε την αδερφή του θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερο πόνο στην μητέρα του καθώς θα έχανε την κόρη της αλλά και τον γιο της που θα έμενε κλεισμένος ίσως για πάντα στη φυλακή.

Η σεξουαλική κακοποίηση

Μερικά χρόνια αργότερα, η μητέρα του, Τσάριτι, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «How Now, Butterfly?: A Memoir of Murder, Survival & Transformation». Εκεί αναφέρει ότι ο θυμός που είχε ο Πάρις εναντίον της οφειλόταν στο γεγονός ότι η ίδια είχε υποτροπιάσει στα ναρκωτικά: «Ο Πάρις ήταν θυμωμένος μαζί μου και είχε κάθε δικαιώμα γι’ αυτό. Ήταν πραγματικά δύσκολη περίοδος και για τους δυο μας. Οπότε μήπως η υποτροπή μου μετέτρεψε τον Πάρις σε δολοφόνο;», αναρωτιέται.

Η Τσάριτι όμως στο βιβλίο της δίνει και άλλη μια εξήγηση για το έγκλημα. Ο Πάρις σκότωσε την Έλλα για να καλύψει ένα άλλο του έγκλημα: την σεξουαλική κακοποίηση. Ο Πάρις δεν είχε απλώς σκοτώσει την Έλλα, αλλά την είχε κακοποιήσει και σεξουαλικά. Οι αρχές βρήκαν σπέρμα πάνω στην Έλλα αλλά και στο κρεβάτι της.

«Την κακοποίησε σεξουαλικά εκείνο το βράδυ και παραδέχτηκε ότι όσο πιο βίαιος γινόταν τόσο περισσότερο ενθουσιαζόταν καταλήγοντας στη δολοφονία της και στην κορύφωση για τον ίδιο», γράφει η Τσάριτι στο βιβλίο της.

Η ίδια αποκάλυψε ότι πριν το έγκλημα ο Πάρις είχε υποστεί ψύχωση με το πο ρνό και μάλιστα παρακολουθούσε συχνά  βίαιο πο ρνογρα φικό υλικό. Μάλιστα, είχε αναζητήσει και ταινίες snuff (πορνογραφικές ταινίες που υποτίθεται απεικονίζουν αληθινό φόνο).

Η συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν

Το 2017, ο Πάρις μίλησε μέσα από την φυλακή ανοιχτά για το έγκλημά του στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν. Για ακόμα μια φορά ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις του. Αρνήθηκε ότι έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια που τον οδήγησε να κάνει αυτό που έκανε και δήλωσε ότι η πράξη του ήταν μια σκόπιμη επιλογή.

«Επέλεξα να κάνω το έγκλημά μου και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό. Και δεν θα έλεγα ότι υπήρχε προδιάθεση γι’ αυτό που συνέβη. Δεν είμαι τρελός και δεν πάσχω από καμία ψυχική ασθένεια».

Ο ίδιος μάλιστα προσπάθησε να εξηγήσει και τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημά του.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους επέλεξα να σκοτώσω την αδερφή μου και όχι κάποιον άλλο, είναι επειδή ήξερα ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να πληγώσω τη μητέρα μου με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Πάντα ήξερα, ως παιδί, ότι το πιο καταστροφικό πράγμα για τη μητέρα μου θα ήταν η απώλεια ενός από τα παιδιά της και βρήκα έναν τρόπο να της πάρω και τα δύο παιδιά της με τη μια».

Και πρόσθεσε: «Για πολλά χρόνια είχα μέσα μου αυτή την καυτή, φλεγόμενη μπάλα οργής που κατευθυνόταν προς την μητέρα του.

Η ίδια η Τσάριτι είχε αποκαλύψει πως ο Πάρις τής είπε καποια στιγμή ότι ο πρώτος λόγος που δεν σκότωσε την ίδια ήταν επειδή πίστευε ότι θα είναι πιο δύσκολο. Ο δεύτερος ήταν η συνειδητοποίηση ότι αν σκότωνε την μητέρα του αυτή θα υπέφερε για λίγα λεπτά. Αλλά αν την άφηνε ζωντανή, αλλά χωρίς την Έλλα, θα υπέφερε για όλη την υπόλοιπη ζωή της.

Ο Πάρις μιλώντας στον Μόργκαν τόνισε πάντως ότι αγαπούσε την Έλλα, αλλά ο πόνος του και η σκοτεινή του επιθυμία για εκδίκηση καταπίεζε αυτό το συναίσθημα. Ένας από τους ειδικούς που μίλησαν στην εκπομπή του Μόργκαν, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωσή του, ανέφερε ότι ο Πάρις δεν είχε ιδέα για το τι είναι αγάπη: «Είναι σαν να ζητάς από έναν άνθρωπο με αχρωματοψία να σου περιγράψει το κόκκινο χρώμα. Δεν μπορεί να το κάνει. Κι ο Πάρις δεν μπορεί να περιγράψει την αγάπη, γιατί δεν μπορεί να την νιώσει», ανέφερε η δρ Κάσι Τζόρνταν, αναλύτρια εγκληματικής συμπεριφοράς. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο Πάρις είναι ψυχασθενής που δεν νιώθει καμία ντροπή ή ενοχή και δεν εξέφρασε ποτέ την μεταμέλειά του για τη δολοφονία της αδερφής του.

Μιλώντας στον Μόργκαν, ο Πάρις αναγνώρισε την φρικαλεότητα του εγκλήματός του, ωστόσο όπως είπε αρνείται να το αφήσει να καθορίσει όλη την υπόλοιπη ζωή του. «Ναι, διέπραξα ένα φρικτό έγκλημα, αλλά δεν πιστεύω ότι ένα λάθος καθορίζει όλη την υπόλοιπη ζωή μου». Υποστήριξε μάλιστα ότι πλέον είναι άλλος άνθρωπος και θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει από τη  φυλακή.

Ο Πιρς Μόργκαν μιλώντας για την συνομιλία του με τον Πάρις ανέφερε: «Κατά την άποψή του, αν έγραφες μια ταινία για έναν νέο ψυχοπαθή θα έπρεπε να επιλέξεις κάποιον όπως ο Πάρις. Είναι πολύ έξυπνος με ένα υψηλότατο IQ. Έχει ευφράδεια και είναι όμορφος. Όμως, φυσικά, αυτό που έκανε είναι πολύ αληθινό».

Ο Πάρις Μπένετ σήμερα

Ο Πάρις Μπένετ δικάστηκε ως έφηβος καθώς ήταν μόλις 13 ετών, όταν δολοφόνησε την αδερφή του και στην πολιτεία του Τέξας μόνο όσοι είναι άνω των 14 μπορούν να δικαστούν ως ενήλικες. Έτσι, αφού δήλωσε ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή με δικαίωμα για αίτηση αναστολής μετά από 20 χρόνια, την ανώτερη ποινή που μπορεί να τεθεί σε κάποιον ανήλικο στο Τέξας. Στα 19 του, ο Πάρις μεταφέρθηκε σε φυλακή ενηλίκων όπου και παραμένει, ενώ διαγνώστηκε με ψυχοπάθεια. Θα έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να καταθέσει αίτηση αναστολής το 2027, ενώ αν δεν αποφυλακιστεί νωρίτερα θα βγει από την φυλακή τον Φεβρουάριο του 2047.

 

Παρά το άγριο έγκλημα του Πάρις, η Τσάριτι δεν εγκατέλειψε τον γιο της. Συνέχισε να τον επισκέπτεται στη φυλακή για αρκετό καιρό παρόλο που στις επισκέψεις αυτές ο Πάρις προσπαθούσε συχνά να την πληγώνει ακόμα περισσότερο υπενθυμίζοντας το έγκλημα και το γεγονός ότι δολοφόνησε την Έλλα εξαιτίας της. Μάλιστα σε μια από τις επισκέψεις, ο Πάρις προσπάθησε να πνίξει την μητέρα του. Της επιτέθηκε και την στρίμωξε στον τοίχο με το χέρι του να σφίγγει το λαιμό της.

Η Τσάριτι έκανε ένα ακόμα παιδί το 2012, τον Φοίνιξ, στον οποίο έχει πει τα πάντα για τον αδερφό του. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει στην Τσάριτι ότι είναι μάλλον απίθανο να σωφρονιστεί ο Πάρις και της έχουν τονίσει ότι όταν αποφυλακιστεί τόσο η ίδια όσο και ο Φοίνιξ θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς είναι πιθανό να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Το 2021, η Τσάριτι έκανε γνωστό ότι σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον Πάρις, αφού έμαθε ότι σχετίζεται με μια γυναίκα που βρισκόταν εκτός φυλακής με εγγύηση για απόπειρα μαζικής επίθεσης με όπλο και έμενε δύο ώρες μακριά από το σπίτι της.

«Αποδέχθηκα τελικά ότι είναι εντάξει να τον αγαπώ σαν γιο μου, αλλά να αντιπαθώ τον άντρα στον οποίο μεταμορφώθηκε».

ΠΗΓΗ-φώτος: janus.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα