Δευτέρα, 29/04/2024 | 13:17

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν.Πρέβεζας: Εμπαιγμός και κοροϊδία οι εξαγγελίες για την «αύξηση» του μισθού

330 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/07/2023, 10:27 πμ | 0 σχόλια

Η κυβέρνηση βαφτίζει το «κρέας ψάρι» όταν μιλά για «μέτρα «στήριξης» και για «αυξήσεις στους μισθούς» των Δ.Υ. ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μετά από μια 12ετία 3 σκληρών μνημονίων και τεράστιων περικοπών στους μισθούς οι «αυξήσεις» κοροϊδία που υπόσχεται όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις απώλειες αφού δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μειώσεις των μισθών των τελευταίων χρόνων, αλλά ούτε αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει.
Με το μισθολόγιο που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024, η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί στο ακέραιο το μνημονιακό μισθολόγιο, ενσωματώνοντας όλες τις περικοπές των 3 μνημονίων. Μονιμοποιεί όλες τις περικοπές που είχαν οι Δ.Υ. από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, την κλοπή ενός Μ.Κ. για τα έτη 2016-17, την μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών και φόρων (ΕΝΦΙΑ, αλληλεγγύης, φυσικών προσώπων κ.τ.λ.) κλπ.
Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις αλλά δεν καλύπτουν ούτε στο μισό την αύξηση του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος «έτρεχε» πάνω από 10%.
Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800€ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σε έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κλπ και πάρε 600€ το χρόνο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά για την στήριξη των εργαζομένων (όπως π.χ. εκπαιδευτικοί) που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στο χώρο εργασίας για πολλά χιλιόμετρα ή να νοικιάζουν σπίτι ειδικά σε νησιωτικές περιοχές!!!
Με τη διατήρηση επίσης του αφορολόγητου στα 8.636€ για τον εργαζόμενο χωρίς παιδιά, για το 50% των Δημοσίων Υπαλλήλων, από τα 600€ καθαρά που θα λάβουν τα 170€ θα τα επιστρέψουν πίσω στην εφορία!!
Επιπλέον για τους χιλιάδες συμβασιούχους (όπως π.χ. αναπληρωτές οι οποίοι φτάνουν στο 35% των εκπαιδευτικών) που δουλεύουν για λίγους μήνες το χρόνο οι «αυξήσεις» αυτές θα είναι πολύ μικρότερες.
Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων και στο δημόσιο δεν καλύπτονται ούτε με τα ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση επεκτείνει και για το επόμενο διάστημα.
Απέναντι στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία οργανώνουμε την πάλη μας και τον αγώνα τους με αιτήματα που θα δίνουν πραγματικές ανάσες στη ζωή μας. Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε «περίοδο χάριτος» στη κυβέρνηση! Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση να αντιπαραθέσουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας:
Αυξήσεις τώρα 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
Κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.
Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016-2017 κατά την οποία αυτή είχε “παγώσει”
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για την ένταξη του υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο.
Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα