Πέμπτη, 02/05/2024 | 06:04

Στράτος Ιωάννου: Μια σημαντική μέρα για την Πρέβεζα!

525 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/07/2023, 10:58 πμ | 0 σχόλια

Μια σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή για την Πρέβεζα, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, όπου αποδόθηκε στην Περιφέρεια και ουσιαστικά στους πολίτες της Πρέβεζας το Κάστρο Αγ. Γεωργίου (πρώην στρατόπεδο Αθανασιάδη).
Σε συνέχεια λοιπόν του Κάστρου Αγ. Ανδρέα στο οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες, καταφέραμε σαν Περιφέρεια να φέρουμε στην ιδιοκτησία μας το Κάστρο Αγ. Γεωργίου, ένα χώρο που τόσα χρόνια είναι αποκομμένος από την πόλη της Πρέβεζας.
Στόχος μας είναι να τον αξιοποιήσουμε και να τον αναδείξουμε, ζωντανεύοντας ακόμη έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της πόλης μας και αξιοποιώντας τα υπάρχοντα κτίρια.
Στο χώρο του Κάστρου θα δημιουργηθούν χώροι πολιτισμού και ένα μέρος των κτιρίων θα παραχωρηθεί στην εφορεία για τη στέγαση των υπηρεσιών της, για την αποθήκευση των ευρημάτων από τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων, ανοιχτό στο κοινό. Επίσης θα δημιουργηθεί ένα Ψηφιακό Μουσείο της Ναυμαχίας του Ακτίου, καθώς και ένα αναψυκτήριο και πολλά άλλα, όπως έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.


Πρόσθεση μας είναι να διεκδικήσουμε και τα υπόλοιπα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της Πρέβεζας, προκειμένου να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη μας κο Αλέξανδρο Καχριμάνη που στέκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες της Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα