Σάββατο, 27/04/2024 | 11:57

Προς δημοπράτηση από τον Δήμο Πρέβεζας η διαμόρφωση της πλατείας στη Ν.Σαμψούντα

403 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2023, 7:31 πμ | 0 σχόλια

 

To “πράσινο φως” για τη δημοπράτηση του έργου “Διαμόρφωση πλατείας Ν.Σαμψούντας” από τον Δήμο Πρέβεζας έδωσε η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.
Πρόκειται για ένα έργο προυπολογισμού 300.000 ευρώ το οποίο θα αναπλάσει την κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας και θα αναβαθμίσει το κέντρο της, καθιστώντας την ως ένα χώρο περιπάτου αλλά και φιλοξενίας δράσεων αναψυχής και πολιτισμού.
Η νέα διαμόρφωση ακολουθεί μια ήπια παρεμβατική στρατηγική, φιλική λειτουργία αλλά και ελκυστική οπτικά, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της όλους τους τομείς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η πλατεία θα είναι προσπελάσιμη από όλους (άτομα με Ειδικές Ανάγκες, παιδιά κλπ), θα μπορει να φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα στο υπαίθριο θέατρο που θα δημιουργηθεί .
Τέλος η δημιουργία διαδρομών περιπάτου , η αύξηση και η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου με ήπια και επιλεγμένη φύτευση καθώς και ο εξοπλισμός της με σύγχρονες εγκαταστάσεις υποδομής όπως παγκάκια, σκίαστρα, πέργκολες, σύγχρονος φωτισμός κλπ. θα ολοκληρώσουν την εικόνα της πλατείας που για χρόνια παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα