Τετάρτη, 01/05/2024 | 05:17

Πρέβεζα-2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Γαστρονομίας: Κέρδισε τις εντυπώσεις με το Καλησπέρα!

2151 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2023, 9:24 μμ | 0 σχόλια

Άνοιξε τις πύλες της μέσω των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου η 2η έκθεση τουριστικών προϊόντων και γαστρονομίας στην Πρέβεζα “Gastronomy Preveza” και τόσο το τελετουργικό, οι εκθέτες αλλά και οι μαζικές ροές του κόσμου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κέρδισε τις εντυπώσεις με το Καλησπέρα!

 

 

Η Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και του προέδρου του Γιάννη Μπούρη να βγάλει προς τα έξω, να δώσει εξωστρέφεια στα τοπικά προϊόντα για να γίνουν γνωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, είναι ασφαλώς στη θετική κατεύθυνση. Η Πρέβεζα εκθέτει τους θησαυρούς της, που είναι εξαιρετικά προϊόντα και καλύπτει και τα πιο απαιτητικά γούστα στη γαστρονομία.

Τριάντα επιχειρήσεις από τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού παρουσιάζουν  τα «δυνατά χαρτιά» της περιοχής όπως τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρέατα, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο, τα αρωματικά φυτά, τις σάλτσες, το ούζο και το τσίπουρο και φυσικά τα θαλασσινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης όσο και η Αγγελική Κωνσταντινίδη βοηθούσαν τους ΣΕΦ και μοίραζαν τις γαστρονομικ΄λες απολαύσεις στον κόσμο που είχες συρρεύσει στην έκθεση!

Ανάρπαστοι έγιναν οι κολοκυθοκεφτέδες με θαλασσινά από τους γευσογνώστες, ενώ την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραϊμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Παππάς, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας της Δ.Ε. Λούρου Νίκος Παγγές και πλήθος κόσμου! Εκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μπούρη και οι Γιώργος Γιολδάσης και Μηνάς Μικρούλης που πήγαν οικογενειακώς στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκθέτες αλλά και κόσμο που βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης!

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι “Γεύσεις Αρετή” της Αρετής Χρηστιά που η αλήθεια είναι ότι δίκαια προκάλεσαν ενδιαφέρον αφού πρόκειται για εξαιρετικά προϊόντα!

Η Πρεβεζάνα μπύρα η ΑΚΤΗ που κάνει …πάρτυ όλη αυτή την περίοδο, πάρταρε και στην 2η έκθεση τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας και πολύς κόσμος ρωτούσε τους τρόπους που θα μπορούσε να την προμηθευτεί, ενώ πολύς κόσμος αγόρασε μπύρες!


Από Παρασκευή 7 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουλίου  με ελεύθερη είσοδο ντόπιοι και επισκέπτες  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης, γνωστοί σεφ, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύουν  με τις συνταγές τους τα προϊόντα της Πρεβεζάνικης γης.

Συγκεκριμένα οι σεφ, κ. Pasquale Lembo, και κ. Γιώργος Παλησίδης μέσω της μαγειρικής τους τέχνης, συνθέτουν πιάτα βασισμένα σε προϊόντα του τόπου μας τα οποία θα προσφερθούν στους επισκέπτες.Στην καρδιά του καλοκαιριού το Επιμελητήριο Πρέβεζας και οι επιχειρήσεις που εκθέτουν τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα γίνεται γνωστή η Πρεβεζάνικη γαστρονομία. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός με το Καλσηπέρα (αφού ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής) η 2η έκθεση τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας στην Πρέβεζα έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία!Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ασφαλώς άξιες συγχαρητηρίων, μπράβο σε όλους!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα