Σάββατο, 27/04/2024 | 07:36

Πρέβεζα-Δημοτικές Εκλογές: Συνεργασία Νίτσα-Ροπόκη

604 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/07/2023, 12:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τη συνεργασία τους εν’ όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσαν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα και η “Δημοτική Ανατροπή” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ροπόκη.
Οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων με δημόσια δήλωσή τους επικύρωσαν τη συνεργασία και θα κατέλθουν στις εκλογές σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Νίτσα.
Το “παρών” στη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27 Ιουλίου, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας και κατέληξε στην απόφαση συνεργασίας, έδωσαν από την πλευρά της “Ανάπτυξης Τώρα” οι Γιώργος Νίτσας, Ιωσήφ Στύλος και Αντιγόνη Στρακαντούνα και από την πλευρά της “Δημοτικής Ανατροπής” οι Βαγγέλης Ροπόκης, Κώστας Δήμου, Θανάσης Δούβλης, Μάριος Κοτζαμοράτογλου και Θεόφιλος Κετίκογλου.

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Νίτσας αναφέρει:
“Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” και υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προγραμματική σύγκλιση και συνεργασία δύο παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.
Πρόκειται για τη δική μας παράταξη, την “Ανάπτυξη Τώρα”, και τη “Δημοτική Ανατροπή” του Βαγγέλη Ροπόκη. Η “Ανάπτυξη Τώρα” λοιπόν θα πετύχει την… Ανατροπή.
Η συνεργασία αυτή μεγαλώνει το αυτοδιοικητικό κύμα, που όπως έχουμε πει από καιρό θα ξεγράψει τη βαθιά συντήρηση που έφερε ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του στο Δημαρχείο και θα φέρει το πραγματικά νέο στη διοίκηση του Δήμου Πρέβεζας. Θα φέρει την πραγματική πολιτική αλλαγή.

Θα φέρει την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση και θα κάνει πράξη το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Για να προλάβουμε τους όποιους κακοπροαίρετους θα πρέπει να πούμε ότι με τον κ. Ροπόκη και την παράταξή του η συνεργασία δεν είναι ευκαιριακή, απλώς και μόνο για να πετύχουμε τη νίκη στις δημοτικές εκλογές, κάτι που θεωρούμε πως ήδη έχει αποκτήσει δυναμική στην κοινωνία της Πρέβεζας.
Η συνεργασία αυτή βασίζεται σε αρχές και αξίες.
Βασίζεται στο συγκεκριμένο κάλεσμα προγραμματικής σύγκλισης που απευθύναμε προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους κοινωνικούς φορείς. Το κάλεσμα είναι σε ισχύ και πιστεύω θα έχει και συνέχεια.
Με τον κ. Ροπόκη και την παράταξή του έχουμε στο παρελθόν κοντραριστεί. Είναι λογικό να μη συμφωνούμε σε όλα.
Η έντιμη στάση όμως που επέδειξε, να εγκαταλείψει οφίτσια και καρέκλες και να “σπάσει” τη συνεργασία του με την παρέα του κου Γεωργάκου, όταν τέθηκε θέμα αρχών, απέδειξε πως το συμφέρον της Πρέβεζας και των χωριών της είναι πάνω απ’ όλα.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” μεγαλώνει διαρκώς.
Μεγαλώνει και με την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή.
Και να είναι σίγουροι οι δημότες Πρέβεζας ότι η προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση που θα φέρουμε, θα βάλει το Δήμο Πρέβεζας σε τροχιά ανάπτυξης και θα ενεργοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για πολλά χρόνια.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν θα κερδίσει τις εκλογές για καρέκλες, δουλίτσες, βολέματα και ρουσφέτια.
Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!
Με την παράταξη του κου Ροπόκη συμφωνήσαμε στο εξής κείμενο θέσεων και αρχών για την προγραμματική σύγκλιση των δύο παρατάξεων:
1. Στρατηγικός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας και η προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνησή του.
2. Δημιουργία ενός αυτόνομου, συλλογικού, πλειοψηφικού και δημοκρατικού αυτοδιοικητικού σχήματος με οργανωτική δομή και εναλλαγή προσώπων στις θέσεις ευθύνης.
3. Διεκδίκηση του βασικού αιτήματος αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, της δημοσιονομικής αποκέντρωσης των Δήμων και της ενίσχυσης του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.
4. Διαφάνεια στις διαδικασίες και συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου Πρέβεζας για να υπάρχει συνεχώς λογοδοσία και ένας ειλικρινής διάλογος με την τοπική κοινωνία.
5. Προστασία, διεύρυνση και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.
6. Διαφάνεια και τήρηση των διαδικασιών στον τρόπο αναθέσεων των έργων και των υπηρεσιών.
7. Εμπιστοσύνη, αξιοποίηση και ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας.
8. Διατήρηση υπό δημοτικό έλεγχο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και του αγαθού του νερού, ενάντια σε λογικές ιδιωτικοποίησης.
9. Χάραξη κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του Δήμου και ενίσχυση της σχολική στέγης με απόδοση των εσόδων της σχολικής περιουσίας στα σχολεία.
10. Εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στο διοικητικό μοντέλο του Δήμου Πρέβεζας.
11. Προσφυγή στη λαϊκή βούληση με τοπικά δημοψηφίσματα για ζητήματα κρίσιμα για την πορεία του Δήμου Πρέβεζας.
12. Παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου Πρέβεζας με ένα πλάνο που θα συνδιαμορφωθεί με την κοινωνία μέσα από διαβούλευση.
13. Μείωση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων για να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και των τριών δημοτικών ενοτήτων.
14. Σχεδιασμός για την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου Πρέβεζας και την περιβαλλοντική προστασία.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” ήρθε για να φέρει το πραγματικά νέο στην αυτοδιοίκηση.
Δεσμευόμαστε γι’ αυτό σε εσάς και θα το κάνουμε για τη νεολαία και τα παιδιά μας!
Και θα το κάνουμε πράξη συγκρουόμενοι με κατεστημένα ετών και νοοτροπίες της συντήρησης και του παρελθόντος!
Για την Πρέβεζα των ονείρων μας…”.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης στη δήλωσή του ανέφερε: Ανάπτυξη Τώρα για την… Ανατροπή.
Δε σας κρύβω ότι η απόφαση της συνεργασίας των δύο παρατάξεων της “Δημοτικής Ανατροπής” και της “Ανάπτυξης Τώρα” ήρθε μετά από μεγάλη σκέψη και “ζυγίζοντας” όλα τα δεδομένα.
Και έχω αποδείξει με την πορεία μου στην αυτοδιοίκηση ότι ξέρω να ζυγίζω καλά πρόσωπα, καταστάσεις και συγκυρίες.
Με ξέρετε και σας ξέρω!
Έχω χρόνια προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η παράταξη που ίδρυσα, μαζί με τους συνεργάτες μου η “Δημοτική Ανατροπή”, θα συνεργαστεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα και θα αποτελούμε πλέον μία παράταξη.
Η τοπική κοινωνία ξέρει ότι ο Βαγγέλης Ροπόκης “φοράει παντελόνια”.
Ξέρει ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ και θα υπηρετώ από όποιο πόστο μπορώ την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.
Δεν το έχω κρύψει ποτέ.
Η τοπική κοινωνία ξέρει επίσης ότι εγώ προσωπικά είμαι οπαδός της συνεργασίας και της ενότητας των δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας και είμαι οπαδός της απελευθέρωσης αυτών των δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι ο στόχος είναι η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στο Δήμο Πρέβεζας.
Με την παράταξη του κου Νίτσα συμφωνήσαμε στο κείμενο θέσεων και αρχών για την προγραμματική σύγκλιση των δύο παρατάξεων και θα το υπηρετήσουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα