Πέμπτη, 02/05/2024 | 13:43

Πρέβεζα: Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Μουστάκης

2031 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2023, 1:38 μμ | 0 σχόλια

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Γεώργιος Ι. Μουστάκης ένας άνθρωπος που με το συγγραφικό του έργο συνέβαλε ουσιαστικά στην καταγραφή της νεώτερης ιστορίας της Πρέβεζας και του Συρράκου.
Ο Γεώργιος Μουστάκης συνεργάστηκε για πολλές δεκαετίες με το περιοδικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας “Πρεβεζάνικα Χρονικά” ενώ με τα άρθρα και τα βιβλία του κατάφερε να κρατήσει ζωντανά γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή μας στο πέρασμα του χρόνου (περίοδος Μεσοπολέμου, αυτοχειρία Κώστα Καρυωτάκη, εικονογράφηση του Ναού του Σωτήρος από τον Φώτη Κόντογλου κλπ).
Να θυμίσουμε ότι τον πολυγραφότατο Γεώργιο Μουστάκη είχε τιμήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια προσφοράς του στα γράμματα και τον πολιτισμό με αναλυτική παρουσίαση του έργου του από τον πρόεδρο του Ιδρύματος “Ακτία Νικόπολις” Νίκο Καράμπελα.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πρέβεζας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και υπεύθυνος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεωνίδας Αργυρός εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Γεωργίου Μουστάκη και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του υπογραμμίζοντας ότι η Πρέβεζα του οφείλει πολλά για την αγάπη, τον ζήλο και την ακούραστη προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανή την παράδοση και την ιστορία της αποτελώντας πλέον κομμάτι της και ο ίδιος.

ΠΗΓΗ-φώτο: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα