Σάββατο, 27/04/2024 | 21:19

Πολύχρωμη παρέλαση στην Πρέβεζα που ζει και αναπνέει σε ρυθμούς χορωδιακής μουσικής!

912 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2023, 9:03 πμ | 0 σχόλια
Με την πολύχρωμη παρέλαση των χορωδιών και την τελέτη έναρξης ξεκίνησε και επίσημα
το βράδυ της Πέμπτης, στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας που πραγματοποιείται από την Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» και με την υποστήριξη της Π.Ε και του Δήμου Πρέβεζας, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ και της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Προηγήθηκε το καλωσόρισμα των αποστολών και των επισήμων καλεσμένων στην Οικία Αθανασιάδη και αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση από την πλατεία Ανδρούτσου έως και το Κηποθέατρο του Δήμου Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος». Μια πολυπληθής και πολύχρωμη παρέλαση ενώ συμμετείχε δίνοντας τον ρυθμό και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφέας» υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Θανάση Μήτσουρα.
Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε επίσημα ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κοσμάς Κορωναίος, ενώ απέστειλαν χαιρετισμούς όλοι οι πολιτειακοί άρχοντες της πόλης, καθώς και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. κ. Χρυσόστομος.
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος,, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της Φιλαρμονικής «Ορφέας» κ. Δημήτρης Παππάς, καθώς και πλήθος κόσμου.
Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η καθ. Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου από την Θεσσαλονίκη, η καθ. Urša Lah με καταγωγή από τη Σλοβενία, αλλά ζει και εργάζεται στη Νορβηγία, ο πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ του Cork της Ιρλανδίας, κ. John Fitzpatrick, o διεθνούς φήμης συνθέτης και μαέστρος κ. Ambrož Čopi από τη Σλοβενία καθώς και ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος χορωδιών από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, κ. Masis Aram Gözbek.
Μία μέρα νωρίτερα είχε προηγηθεί με μεγάλη επιτυχία η συναυλία των τμημάτων της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία» και 3 χορωδιών από τη Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Φιλιππίνες στον Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
.
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα πρωί και απόγευμα με τον 27ο Διαγωνισμό Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, ενώ το βράδυ στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα