Σάββατο, 27/04/2024 | 08:43

Πέθανε ο ποιητής Νίκος Παναγιωτόπουλος

3170 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/07/2023, 8:06 πμ | 0 σχόλια

 

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη στον χώρο της ελληνικής ποίησης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σπουδαίος ποιητής αλλά και μεταφραστής γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1945 στα Εξάρχεια και ζούσε στην Αθήνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «Εκηβόλος» μαζί με τον Βασίλη Διοσκουρίδη και την Τζούλια Τσακίρη και συνεργάστηκε επί μακρόν στη συντακτική επιτροπή.

Παράλληλα με τη συγγραφική του ενασχόληση, καταπιάστηκε και με τη μετάφραση, συγκεκριμένα του αρχαίου δράματος. Η «Αντιγόνη», που ανέβηκε στην Επίδαυρο το 2007 σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και ο «Οιδίποδας», βασίστηκαν στη δική του μετάφραση. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν ο δημιουργός μίας μακράς αφήγησης σε ελεύθερο στίχο με τίτλο «Σύσσημον ή Τα κεφάλαια» και κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στους ποιητικούς και λογοτεχνικούς κύκλους.

«Πριν λίγο αναχώρησε ο Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος. Στενός φίλος και συνεργάτης της Ινδίκτου σχεδόν από την ίδρυση της. Η απώλεια είναι μεγάλη» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι εκδόσεις Ίνδικτος, στην επίσημη σελίδα στα social media, γνωστοποιώντας την είδηση του θανάτου του ποιητή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα