Κυριακή, 28/04/2024 | 00:44

Ο Ριμπολόβλεφ Κόβει βόλτες στη Λευκάδα με superyacht 250 εκατ. ευρώ

487 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2023, 9:53 πμ | 0 σχόλια

Αντικείμενο συζήτησης έχει γίνει στη Λευκάδα –και όχι μόνο– η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που έχει καταφτάσει στον Σκορπιό τις τελευταίες ημέρες και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το πανάκριβο superyacht κόβει… βόλτες στο Ιόνιο και βγάζει μάτι, αφού εκτός από το Νυδρί της Λευκάδας, είναι ορατό και από άλλα νησιά, δεδομένου ότι είναι ένα από τα περίπου 70 ιδιωτικά σκάφη στον κόσμο με μήκος πάνω από 100 μέτρα. Η θαλαμηγός, που φέρει το όνομα «Anna», εμπνευσμένο από την κόρη του μεγιστάνα, έχει μήκος 110 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2018 από τα ναυπηγεία Feadship. Το κόστος της άγγιξε τα 250.000.000 δολάρια και είναι άκρως επιβλητική.

Η συγκεκριμένη θαλαμηγός έχει πλήρωμα 36 άτομα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 20 επισκέπτες, οι οποίοι θα… βολευτούν όχι σε απλά δωμάτια, αλλά σε πολυτελείς σουίτες. Η «Anna» διαθέτει, μεταξύ άλλων, ελικοδρόμιο, πισίνα, tenders, jet-ski και, φυσικά, σπα. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, με περιουσία άνω των 10 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος εκτός από το υπερπολυτελές yacht έχει την ποδοσφαιρική ομάδα του Μονακό, είναι μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου (κατέχει το 10%), ενώ είναι και ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali.

Το τίμημα

Πριν από περίπου 10 χρόνια ο Σκορπιός, το νησί-ησυχαστήριο του Αριστοτέλη Ωνάση, πέρασε στα χέρια του, με το τίμημα να αγγίζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα 150.000.000 δολάρια. Πλέον ο Ρώσος μεγιστάνας «έχει βάλει πλώρη» για την ανανέωση του νησιού, με σκοπό να το μετατρέψει σε θέρετρο αλά… Τζέιμς Μποντ! Τα έργα, ύψους 400.000.000 ευρώ, θα κάνουν το πρώην καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση πολυτελή τουριστική μονάδα με τίτλο «VIP Exclusive Club», η διαμονή στην οποία θα κοστίζει 1.000.000 την εβδομάδα! Μάλιστα, στο νησί θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι 50 άτομα.

Τα σχέδια για τον «νέο» Σκορπιό ανέλαβε η νορβηγική εταιρία Snohetta, η οποία δημιούργησε, μεταξύ άλλων, τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας αλλά και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέρετρο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους καλεσμένους του το καλοκαίρι του 2024.

Σημειώνεται ότι στον Σκορπιό βρίσκεται ο τάφος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος πέθανε το 1975, της κόρης του Χριστίνας, η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 37 ετών το 1988 ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Αϊρες, και του γιου του Αλέξανδρου, ο οποίος σκοτώθηκε το 1973, όταν συνετρίβη το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν.

ΠΗΓΗ: espressonews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα