Σάββατο, 27/04/2024 | 11:42

Ομιλία του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Σπύρου Κυριάκη για την ψήφο των αποδήμων

409 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2023, 3:05 μμ | 0 σχόλια

Τη δεύτερη κατά σειρά ομιλία μέσα σε λίγες ημέρες στο Ελληνικό κοινοβούλιο, πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς βουλευτής του νομού Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολύ σημαντικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων.

Ο κύριος Κυριάκης στην ομιλία του , επεσήμανε την αναγκαιότητα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου επισημαίνοντας την αύξηση της συμμετοχικότητας που επιφέρει την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, την ψυχική και ηθική ένωση όλων των Ελλήνων καθώς και το σεβασμό στα πατρογονικά αλλά και υλικά δικαιώματα των απανταχού ομογενών στην Πατρίδα.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην οικογενειακή του ιστορία και στα βιώματα που αποκόμισε από τη ζωή στο νομο μας: “Κατάγομαι από την Ήπειρο ,τον νόμο Πρεβέζης και τον δήμο της Πάργας. Στον τόπο μου γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να είσαι Έλληνας του εξωτερικού! Τι σημαίνει να είσαι μετανάστης. Τι σημαίνει να είσαι ξένος σε μια ξένη χώρα. Τα χωριά στα μέρη μου γεμίζουν ζωή το καλοκαίρι. Όταν οι μετανάστες γυρίζουν στην πατρίδα. Όταν οι οικογένειες ενώνονται. Όταν ο ήχος από το κλαρίνο συναντά την φωνή του λαϊκού αοιδού που τραγουδάει για την μαύρη ξενιτιά και τα έρημα τα ξένα… Προσωπικά, θα ήταν ανήθικο να μην ψηφίσω υπέρ του συγκεκριμένου νόμου. Θα ήταν ανήθικο απέναντι στον τόπο μου, απέναντι στην οικογενειακή μου παράδοση, απέναντι στους φίλους μου και στην γενιά μου που τα χρόνια της κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή ,αλλά κυρίως θα ήταν ανήθικο απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της διασποράς.”
 Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία https://www.youtube.com/watch?v=NM6uew82LW8

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα