Κυριακή, 28/04/2024 | 23:54

«Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, την άκουσα να ουρλιάζει και δεν την ξαναείδα ποτέ»

3019 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2023, 7:12 μμ | 0 σχόλια

 

Η απαγωγή και η εξαφάνιση της Άντζελα Χάμοντ θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο. Παρά τα στοιχεία παραμένει ένα άλυτο μυστήριο

«Εκείνο το απόγευμα είχαμε πάει στη μητέρα της Άντζελα για μπάρμπεκιου. Φύγαμε γιατί έπρεπε να επιστρέψω στο σπίτι των γονιών μου και να φυλάξω τον μικρό μου αδελφό. Η Άντζελα μου είπε ότι θα πήγαινε βόλτα με τη φίλη της και πως θα μου τηλεφωνήσει αργότερα. Το πλάνο ήταν να έρθει στο σπίτι των γονιών μου και θα φεύγαμε μαζί όταν θα επέστρεφε η μητέρα μου» θυμάται ο Ρομπ Σέιφερ. Ήταν 4 Απριλίου 1991 και δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά τη μνηστή του η οποία ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Έως σήμερα η εξαφάνιση της 20χρονης Άντζελα Χάμοντ, στη μικρή πόλη Κλίντον του Μιζούρι, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να συγκλονίζουν.

Η εξαφάνιση

Στις 23:45 η Άντζελα τηλεφώνησε στον Ρομπ από έναν τηλεφωνικό θάλαμο που βρισκόταν στη γωνία ενός πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Του είπε ότι ήταν πολύ κουρασμένη και θα επέστρεφε στο σπίτι τους (το ζευγάρι είχε νοικιάσει και ζούσε μαζί) για να κάνει ένα μπάνιο και να κοιμηθεί. Η συζήτηση συνεχίστηκε όταν στις 23:45 η Άντζελα ανέφερε για πρώτη φορά στον Ρομπ το πράσινο φορτηγάκι. «Ένα πράσινο αγροτικό Ford F150 κάνει συνέχεια κύκλους γύρω από το τετράγωνο» του είπε.

Το φορτηγάκι σταμάτησε κοντά στην Άντζελα και ο οδηγός κατέβηκε. Πήγε στον διπλανό τηλεφωνικό θάλαμο αλλά δευτερόλεπτα μετά επέστρεψε στο αυτοκίνητο. Η Άντζελα είπε στον Ρομπ πως ο άντρας έχει βγάλει έναν φακό και κάτι ψάχνει μέσα στο αυτοκίνητο. «Είναι ένα πράσινο παλιό Ford με άσπρη οροφή. Στο πίσω τζάμι έχει μια ζωγραφιά με ένα ψάρι που βγαίνει από το νερό και το αριστερό φτερό είναι χτυπημένο. Ο άντρας μοιάζει βρώμικος και έχει μούσι. Φοράει ολόσωμη εργατική φόρμα, γυαλιά και ένα μαύρο καπέλο jockey» περιέγραψε η 20χρονη στον μνηστήρα της.

Ο άντρας βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε πάλι τους τηλεφωνικούς θαλάμους. «Της είπα να τον ρωτήσει αν χρειάζεται το τηλέφωνο. Ίσως ο άλλος θάλαμος να μην λειτουργούσε. Απάντησε όχι και πως θα προσπαθήσει ξανά σε λίγα λεπτά. Μετά απλά μιλούσαμε. Δεν είχαμε ανησυχήσει ιδιαίτερα με την κατάσταση. Ξαφνικά όμως την άκουσα να ουρλιάζει. Άκουσα το ουρλιαχτό της στο τηλέφωνο και τίποτα άλλο. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να σηκωθώ και να πάω να δω τι στο διάολο γίνεται. Πέταξε το ακουστικό, δεν έκλεισα καν το τηλέφωνο, και έτρεξα έξω για να πάω στο σημείο που βρισκόταν» λέει ο Ρομπ.

Ο 21χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο του και προσεγγίζοντας την περιοχή είδε ένα πράσινο Ford να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. «Σκεφτόμουν ότι μοιάζει με αυτό που μου είχε περιγράψει η Άντζελα και καθώς περνούσαν δίπλα μου άκουσα να φωνάζει: Ρόμπι!!! Καταλάβα ότι είναι αυτή», θυμάται ο Ρομπ.

Σταμάτησε επί τόπου, έκανε αναστροφή και άρχισε να καταδιώκει το πράσινο Ford. Το κυνήγι κράτησε για περίπου τρία χιλιόμετρα όταν ξαφνικά ο Ρομπ διαπίστωσε ότι το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου δεν ανταποκρινόταν. «Έκανα μια δεξιά στροφή και το ένιωσα να πεθαίνει. Είδα το Ford να κόβει και να στρίβει δεξιά σε έναν αγροτικό δρόμο. Είδα τα φώτα από τα φρένα και σκόνη. Μετά εξαφανίστηκε. Από την πινακίδα κατάφερα μόνο να ξεχωρίσω τα γράμμα Χ και Υ» λέει ο Ρομπ.

Βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να περπατάει προς την πόλη. Ένας μοτοσικλετιστής σταμάτησε και τον πήρε. Έφτασε στο αστυνομικό τμήμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ανέφερε το περιστατικό. Η έρευνα ξεκίνησε άμεσα αλλά το μόνο που εντοπίστηκε ήταν το αυτοκίνητο της Άντζελα το οποίο είχε αφήσει στο πάρκινγκ, δίπλα στον τηλεφωνικό θάλαμο. Το πράσινο Ford είχε εξαφανιστεί.

Η έρευνα

Αρχικά ο Ρομπ Σέιφερ αντιμετωπίστηκε ως ο βασικός ύποπτος. Η ιστορία του ήταν πολύ περίεργη για να γίνει πιστευτή. Η οικογένεια της Άντζελα όμως τον υποστήριξε. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί περίπου έναν χρόνο πριν και ήταν πολύ ευτυχισμένο. Όταν η Άντζελα έμεινε έγκυος ο Ρομπ της έκανε πρόταση γάμου και αρραβωνιάστηκαν άμεσα. Η κοπέλα δούλευε σε τράπεζα και παρακολουθούσε μαθήματα στο πανεπιστήμιο και ο 21χρονος σκόπευε να καταταχθεί στον στρατό. Είχαν νοικιάσει ένα μικρό σπίτι στο Κλίντον και έμοιαζαν ευτυχισμένοι. «Η Άντζελα ήταν ένα άτομο πολύ χαρούμενο το οποίο ήξερε να σε κάνει να περνάς καλά. Μου έλεγε ότι με τον Ρομπ όλα πηγαίνουν εξαιρετικά. Είχαν σχέδια για το μέλλον και ήταν ευτυχισμένοι» θα πει η Κάιλι, η φίλη της Άντζελα με την οποία είχε βγει το βράδυ που εξαφανίστηκε.

Τα όσα είπε ο Ρομπ ενίσχυσαν μαρτυρίες πως πράγματι ένα παλιό πράσινο αγροτικό γυρνούσε στην περιοχή εκείνο το βράδυ. Τουλάχιστον δύο άτομα είχαν δει το φορτηγάκι με το ψάρι στο τζάμι και τον άντρα να στέκεται δίπλα στον τηλεφωνικό θάλαμο. Ο νεαρός βγήκε από το κάδρο και πλέον η αστυνομία στράφηκε αλλού.

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο πρώην σύντροφος της 20χρονης αλλά σύντομα αποκλείστηκε κι αυτός. Μια τεράστια έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα «χτένισε» την περιοχή γύρω από την πόλη αλλά δεν εντόπισαν κάτι που να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου. Έρευνα έγινε και για το πράσινο Ford αλλά ούτε αυτό βρέθηκε.

Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει για στοιχεία που ίσως να συνέδεαν την εξαφάνιση της Άντζελα Χάμοντ με δύο απαγωγές που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή. Τον Ιανουάριο του 1991 είχε απαχθεί η Τρούντι Ντάρμπι και τον Φεβρουάριο η Σέριλ Αν Κένεϊ. Η υπόθεση της Ντάρμπι εξιχνιάστηκε τελικά (την είχαν σκοτώσει δύο ετεροθαλή αδέλφια) ενώ δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να συνδέει την υπόθεση της Κένεϊ με αυτή της Άντζελα Χάμοντ.

Η αστυνομία εξέτασε το ενδεχόμενο η απαγωγή και η εξαφάνιση της Άντζελα να είναι έργο κάποιου κατά συρροή δολοφόνου ή ένα τυχαίο έγκλημα. Ο τρόπος που έδρασε ο δράστης δεν συνάδει ούτε με έμπειρο δολοφόνο, ούτε με κάποιον που είναι από την περιοχή. Αυτό που έκανε την υπόθεση ιδιαιτέρως μυστηριώδη είναι πως παρότι υπήρχε περιγραφή του άντρα και του αυτοκινήτου δεν βρέθηκε κάποιος συγκεκριμένος ύποπτος.

Το σενάριο της κατά λάθος απαγωγής

Το 2021 προέκυψε ένα νέο σενάριο για την εξαφάνιση της Άντζελα. Σύμφωνα με αυτό ο δράστης δεν σχεδιάζει να απαγάγει την 20χρονη αλλά κάποια άλλη με το ίδιο όνομα. Οι αρχές αποκάλυψαν ένα απειλητικό γράμμα (φωτό) που είχε σταλεί στις 4 Απριλίου 1994 (την ημέρα της απαγωγής της Άντζελα) σε πληροφοριοδότη της αστυνομίας. Τον ενημέρωναν ότι γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει και απειλούσαν ευθέως την κόρη του, Άντζελα. «Πες στη γυναίκα σου ότι έχει τη βαθύτατη συμπάθεια μας για την επικείμενη απώλεια της» έγραφε, μεταξύ άλλων το σημείωμα. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο δράστης μπέρδεψε στην Άντζελα με την κόρη του πληροφοριοδότη, την απήγαγε και την σκότωσε.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της Άντζελα Χάμοντ ήρθε στα τέλη του 2021 όταν η αστυνομία του Κλίντον δέχθηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από άντρα που έδωσε δύο ονόματα. Υποστήριξε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. Η έρευνα δεν έχει οδηγήσει κάπου έως σήμερα.

Η απαγωγή και εξαφάνιση της Άντζελα Χάμοντ αποτελεί ένα τεράστιο μυστήριο καθώς υπήρξαν μαρτυρίες, περιγραφές και στοιχεία αλλά δεν βοήθησαν. Η αστυνομία του Κλίντον δηλώνει ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και ελπίζει πως θα προκύψουν νέα στοιχεία που θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό και θα δώσουν απαντήσεις στην οικογένεια.

ΠΗΓΗ-φώτος: janus.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα