Πέμπτη, 02/05/2024 | 05:00

Λειτουργία ιατρείου μνήμης στο κέντρο υγείας Πρέβεζας

1563 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2023, 11:32 πμ | 1 σχόλιο

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Κινητή Μονάδα για άτομα με Άνοια στην Άρτα, που λειτουργεί η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, ξεκινά τη Δωρεάν λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο χώρο του Κέντρου Υγείας Πρέβεζας.
Το Ιατρείο Μνήμης είναι μια υπηρεσία που παρέχεται για πρώτη φορά στο Κ.Υ. Πρέβεζας. Κλιμάκιο εξειδικευμένων επιστημόνων (Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλεύτρια, Νευρολόγος ή Ψυχίατρος,) θα επισκέπτονται σε μηνιαία βάση – την τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα – το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας. Οι ενδιαφερόμενοι άνω των 60 ετών, μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο γραφείο της Κοινωνικής Λειτουργού, εργάσιμες ημέρες 9:00-13:00 στο 26820 47149, δίνοντας το ΑΜΚΑ και το τηλέφωνό τους.

 

Η διάγνωση των διαταραχών μνήμης είναι χρήσιμο να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα και σε επίπεδο πρόληψης, ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως τα ενδεικνυόμενα μέτρα (ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης, φυσική άσκηση και άλλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις) για την αντιμετώπιση της νόσου.
Η λειτουργία Ιατρείου Μνήμης αποτελεί μια εξαιρετικά θετική συνεισφορά στη Δημόσια Υγεία και θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους.
Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ!

 

 

 

1 σχόλιο για “Λειτουργία ιατρείου μνήμης στο κέντρο υγείας Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Κλεοπάτρα Γιαννούλη λέει:

    μπράβο…Επιτέλους έχουμε απτά αποτελέσματα,έστω και μια φορά το μήνα,στο Κέντρο Υγείας -Ανοιας του Δήμου Πρέβεζας,που επί πολλά χρόνια αγψνιστηκανε να δημιουργηθεί.Ελπιζω να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και να λειτουργεί μόνιμα και καθημερινά,προσφέροντας και επί πλέον υπηρεσίες στο δύσκολο αυτό τομέα….

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα