Δευτέρα, 29/04/2024 | 14:27

Καύσωνας Κλέων – meteo: 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών

3754 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/07/2023, 12:15 μμ | 0 σχόλια

 

Σε εξέλιξη είναι ο πρώτος Καύσωνας του φετινού καλοκαιριού. H ζέστη θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 43 °C με 44 °C στις κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από την θάλασσα.

Ο καύσωνας Κλέων θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι μεγάλος, ενώ πολλές είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο “μάτι” της θερμής εισβολής.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, ενώ περίπου 620 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 °C.

Σημειώνεται, ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Οι θερμοκρασίες ανά περιοχή και πόσοι θα τις βιώσουν: 

Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα