Τετάρτη, 01/05/2024 | 21:51

Κέρδισε το χειροκρότημα το 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” στο Κανάλι Πρέβεζας

490 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2023, 10:06 πμ | 0 σχόλια

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Καναλίου σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς διοργάνωσε με επιτυχία το διήμερο 15ο φεστιβάλ ¨Καλοκαίρι και πολιτισμός” στο οποίο και συμμετείχαν 10 χορευτικές ομάδες με 200 χορευτές και χορεύτριες  από όλη την Ελλάδα.

Τα χορευτικά σχήματα  πρόσφεραν δύο πλούσιες μουσικοχορευτικές βραδιές ταξιδεύοντας τους θεατές με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα. 

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Καναλίου    ο Κώστας Μήτσης  στο  τραγούδι   με τη συνοδεία της ορχήστρας απέδωσαν περίτεχνα τα ετερόκλητα μουσικά είδη της Ελλάδας.

Τον Κώστα Μήτση πλαισίωσαν οι  Βασίλης Μπακαγιάννης κλαρίνο, Αλέξης Γαλάνης βιολί, Χρήστος Καλαμπούκας λαούτο, Πέτρος Μήτσου Γκάιντα, Γιώργος Ζούμπας και Στέλιος Ζαβιτσάνος κρουστά, Γιάννης Ζήγος Χαιτίδης ποντιακή Λύρα .

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι αποστολές : Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου (παιδικό), Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου “Αγιος Νικόλαος”,Τμήμα  Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, Χορευτικό Δήμου Πρέβεζας, Χορευτική Ομάδα Αγιάς, Λαογραφικός Ομιλος Αρτας το “Εργαστήρι”,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου, το Λύκειο Ελληνίδων Λιβαδειάς, ο Χορευτικός Ομιλος  Καλαμπάκας “Μετέωρα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ναρκίσσου”  και ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού. 

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Καναλίου” και  ιδιαίτερα τον χοροδιδάσκαλο  και πρόεδρο του  Συλλόγου Αλέξανδρο Καρτεζίνη  , τον Πρεβεζάνο ερμηνευτή Κώστα Μήτση  και τους μουσικούς ,ενώ  καλωσόρισε τους υπόλοιπους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους συνεχάρη για την αγάπη τους προς την πολιτιστική μας κληρονομιά  ευχαριστώντας και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κωνσταντίνος Ακρίβης, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Σαραμπασίνας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καναλίου Κωνσταντίνος Μυριούνης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος και πλήθος κόσμου .

Το φεστιβάλ παρουσίαζε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά ενώ  ο Σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις  ανανεώνοντας το ραντεβού  για του χρόνου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα