Σάββατο, 27/04/2024 | 20:58

Επιστολή του πολιτιστικού συλλόγου “Πρέβεζα” , σχετικά με την οδική ασφάλεια στον αστικό ιστό της Πρέβεζας

547 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2023, 12:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

Επιστολή του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την οδική ασφάλεια στον αστικό ιστό της Πρέβεζας

ΠΡΟΣ: Δήμο Πρέβεζας (γρ. Δημάρχου),  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (γρ. Αντιπεριφερειάρχη), Τροχαία Πρέβεζας

ΚΟΙΝ: Εισαγγελία Πρωτοδικών  Πρέβεζας,  Μ.Μ.Ε

 

Πρέβεζα  14/6/2021

Αρ. Πρωτ: 7/2023

ΘΕΜΑ: Οδική Ασφάλεια

Με την παρούσα επιστολή του, το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», για μια ακόμη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθυνόμενο σε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους δημότες της πόλης, τους καλεί όλους σε συστράτευση για ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην ασφάλεια των οδηγών, αλλά και των πολιτών οι οποίοι κυκλοφορούν πεζοί.

Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή πρόσφατα ατυχήματα που για πολλοστή φορά συνέβησαν στην διασταύρωση των οδών Επτανήσου και Μητροπολίτου Μελετίου, (ευτυχώς όχι θανατηφόρα), κάνουμε έκκληση στους υπεύθυνους να ευαισθητοποιηθούν και να εκπονήσουν άμεσα σχέδιο τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στην συγκεκριμένη διασταύρωση για να σταματήσουν τα ατυχήματα και να μην θρηνήσει η πόλη και ανθρώπινα θύματα!

Επίσης να διερευνηθεί η επικινδυνότητα και παρακείμενων διασταυρώσεων με την κεντρική οδό Επτανήσου και συγκεκριμένα με τις οδούς Μασσαλίας (που αποτελεί κεντρική οδό της περιοχής « Λευκαδίτικα») και Κίτσου Τζαβέλλα (εφαπτόμενη στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας). Και σε αυτές τις διασταυρώσεις, η ορατότητα περιορίζεται από παρακείμενα εμπόδια για τα οχήματα που κινούνται στις κάθετες προς την οδό Επτανήσου οδούς, με αποτέλεσμα ακόμη και όταν επιχειρούν να σταματήσουν για να ελέγξουν την κυκλοφορία για τυχόν διερχόμενα επί της Επτανήσου οχήματα, να αναγκάζονται να «βγαίνουν» επί της Επτανήσου, με αποτέλεσμα να συγκρούονται με τα διερχόμενα οχήματα. Θα πρέπει και εκεί ενδεχομένως να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες ή/και να ληφθούν επιπλέον μέτρα, με βασικότερο την απομάκρυνση των οπτικών εμποδίων με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και αν αυτά βρίσκονται επί ιδιοκτησιών, (επισυνάπτονται φωτογραφίες και από τις τρεις διασταυρώσεις, οι οποίες πάρθηκαν μέσα από αυτοκίνητο από την θέση του οδηγού, σταματημένο σε κανονική θέση στάσης-ελέγχου πριν την έξοδο στην Επτανήσου, όπου φαίνεται καθαρά η έλλειψη ορατότητας).

Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μέριμνα άμεσα για τοποθέτηση «σαμαριών» στο οδόστρωμα, τοποθέτηση καθρεπτών και κατασκευή ασφαλών διαβάσεων πεζών, διότι αποτελούν δρόμους στους οποίους υπάρχει και συχνή διέλευση πεζών. Να σημειωθεί ότι από τους δρόμους αυτούς διέρχονται μαθητές που μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή και το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας διέλευσης σε αυτούς. Η παρούσα επιστολή με ευθύνη μας κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας με την παράκληση για την αρωγής της και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου με την αυξημένη κίνηση παρακαλούμε για την άμεση λήψη μέτρων.

Με Εκτίμηση, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου               

Φωτογραφικό υλικό από τα επίμαχα σημεία της πόλης, τα οποία αναφέρονται στην επιστολή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα