Σάββατο, 27/04/2024 | 18:28

Επιστολή του Δημάρχου Ζηρού προς κ. Σκλήκα, διευθύνοντα σύμβουλο ΕΛΤΑ

360 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/07/2023, 10:37 πμ | 0 σχόλια

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Γρηγόριο Σκλήκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΜΜΕ

 Θέμα: «Αίτημα για άμεση συνάντηση με θέμα την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού καταστήματος Θεσπρωτικού» 

Αξιότιμε κύριε Σκλήκα

Με την παρούσα θα ήθελα να ζητήσω μία συνάντηση μαζί σας σε χρόνο άμεσο, ώστε να συζητήσουμε το κρίσιμο ζήτημα για μία τεράστια περιοχή του Δήμου μας, αλλά και για κοινότητες των Δήμων Δωδώνης και Πρέβεζας, το οποίο αφορά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομικού καταστήματος στο Θεσπρωτικό. 

Σας ενημερώνω ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και αγανακτισμένη από τη συγκεκριμένη απόφαση, καθότι έχει στηρίξει μακροχρόνια το συγκεκριμένο υποκατάστημα και σήμερα αισθάνεται προδομένη καθώς η υποστήριξη αγνοείται και απαξιώνεται. 

Δεν σας κρύβω ότι είχαμε αισθανθεί ανακούφιση όταν πολύ πρόσφατα δηλώσατε ότι ο στόχος με βάση το πλάνο της εταιρίας ήταν να «Είσαστε παντού». 

Επίσης είχατε πει ότι όραμά σας είναι η δημιουργία ενός πλήρως εκσυγχρονισμένου και λειτουργικού δίκτυο με υποκαταστήματα σε όλη την επικράτεια.

Σήμερα τι άλλαξε; Είναι ποτέ δυνατόν το όραμα μιας διοίκησης να είναι η συρρίκνωση και όχι η αναβάθμιση και η ανάπτυξη; 

Το υποκατάστημα του Θεσπρωτικού εξυπηρετεί περίπου 12.000 συνδημότες μας και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μετά και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, το έχουν ως το μοναδικό αποκούμπι καθώς είναι το κοντινότερο σημείο συναλλαγών. Το Ταχυδρομικό κατάστημα επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα της πόλης του Θεσπρωτικού. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Περίπου 400 άτομα υπερήλικες και ΑμεΑ λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο σπίτι και αναρωτιούνται εύλογα ‘ποιος είναι αλήθεια ο κοινωνικός ρόλος ενός δημόσιου Οργανισμού;’.

Ο Δήμος Ζηρού με ψήφισμα το οποίο σας επισυνάπτω, αποφάσισε να παραχωρήσει στέγη για την μετεγκατάσταση του Ταχυδρομικού Καταστήματος. Σας ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την πρότασή μας και να αναστείλετε την απόφαση κλεισίματος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. 

Αναμένω άμεσα τον ορισμό της συνάντησης και παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση και συνεργασία.

 

Με εκτίμηση

 

Καλαντζής Νικόλαος

 

Δήμαρχος Ζηρού

 

    

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα