Παρασκευή, 03/05/2024 | 02:48

Επελέγη ανάδοχος για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Πρέβεζας

1769 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2023, 3:23 μμ | 0 σχόλια

Στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της υπηρεσίας με τίτλο “Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας “ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας.
Αντικείμενο της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η εκπόνηση ενός σύγχρονου, βιώσιμου, λειτουργικού και αποτελεσματικού στρατηγικού Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις στα λειτουργικά όρια του Δήμου Πρέβεζας.
Οι Δήμοι -πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων θα πρέπει να εκπονήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα καθορισμού απαραίτητων παρεμβάσεων εξασφάλισης της προσβασιμότητας, των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων συμπεριλαμβανομένων των δικτύων μετακίνησης πεζών,, των οδεύσεων διαφυγής, χώρων εκτόνωσης, σημείων προσωρινής περίθαλψης και σημείων καταφυγής των πολιτών εντός των διοικητικών τους ορίων.
Για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές ανάγκες του Δήμου, ενώ το τελικό σχέδιο, που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, θα παραδοθεί στην Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο παρακολουθεί την εφαρμογή του .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα