Κυριακή, 28/04/2024 | 21:13

Δήμος Ζηρού: Με συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση των εγκαινίων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Η Παιδόπολη»

645 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2023, 7:58 πμ | 0 σχόλια

Ξεχωριστή και με συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση των εγκαινίων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Η Παιδόπολη» την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος

 

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση, ελαφρώς φορτισμένη συγκινησιακά λόγο του σκοπού του έργου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η τελετή των εγκαινίων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Η Παιδόπολη». Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ευχήθηκε ‘καλή επιτυχία’ στο έργο της δομής. Επισήμανε ότι τα ΑμεΑ και οι γονείς τους θα έχουν έναν χώρο φιλικό και δημιουργικό, ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία της δομής «ευαγγελική αρετή».

Καλαντζής: «Νιώθουμε χαρούμενοι και υπερήφανοι»

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, δήλωσε ότι αισθάνεται «χαρά και υπερηφάνεια που ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο ολοκληρώθηκε για να δώσει κίνητρα, δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρία ώστε να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους» Και πρόσθεσε: «Σήμερα μπορούμε να χαιρόμαστε γιατί καταφέραμε και ικανοποιήσαμε ένα αίτημα και τις προσδοκίες δεκάδων συμπολιτών μας».  Επισήμανε ότι απαιτήθηκε αρκετή δουλειά για να ξεπεραστούν όλα τα ζητήματα που προέκυπταν μέχρι να ολοκληρωθεί η ίδρυση της δομής. Συνεχάρη τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρο Πανούση, όλα τα μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού και την κα Αλεξάνδρα Τσάτσιου που έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης, για την μεγάλη προσπάθειά τους. Ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου για την συνδρομή του αλλά και την παραχώρηση, οχήματος τύπου ΒΑΝ το οποίο θα μεταφέρει τους ωφελούμενους, μέχρι ο Δήμος να παραλάβει το δικό του ηλεκτρικό 9θέσιο ΒΑΝ, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΕΕΤΑΑ για τη χρηματοδότηση του έργου και κάλεσε όλους να στηρίξουν την Δομή με κάθε δυνατό τρόπο.

Στράτος Ιωάννου: «Θα είμαι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια»

Ο κ. Στράτος Ιωάννου, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας από την πλευρά του, συνεχάρη τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρο Πανούση για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, ενώ υπογράμμισε ότι θα είναι αρωγός ώστε το συγκεκριμένο κτίριο που στεγάζεται η δομή να περιέλθει ολοκληρωτικά στον Δήμο Ζηρού.

Πανούσης: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρος Πανούσης, ανέφερε: «Σήμερα εκτιμώ ότι είναι μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Εγκαινιάζουμε το ΚΔΑΠ ΑμεΑ έπειτα από πολύ κόπο αλλά και με μεγάλη χαρά. Ήταν ένα έργο που αποτελούσε προτεραιότητά μας. Έχουν ήδη προκηρυχτεί και οι θέσεις και σύντομα θα καταφέρουμε να το λειτουργήσουμε και να εξυπηρετήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα για εγγραφές από γονείς και άτομα που βρίσκονται εκτός Δήμου. Θα έλεγα ότι η λειτουργία της δομής εξυπηρετεί τρεις στόχους. 

α. Την εξυπηρέτηση των Αμέα (ανηλίκων και ενηλίκων) και τους γονείς τους. 

β. Την προσφορά θέσεων εργασίας 

γ. Την ανάδειξη του υπέροχου φυσικού τοπίου της περιοχής και τη λίμνη Ζηρού.

Με την ευκαιρία, εκτός από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλατζή, ο οποίος συνέδραμε με όλες του τις δυνάμεις για την ίδρυση της δομής, θέλω να ευχαριστήσω: Τον κ. Νικόλαο Ζήκο για την εύρεση του κτιρίου και όχι μόνο.

Τον κ. Νικόλαο Αναστασέλο για τη διαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΦΕΚ.

Τον κ. Δημήτριο Γιαννούλη για την ιδιαίτερα σημαντική δωρεά που προσέφερε.

Τον κ. Κώστα Χατζηδαυίδ για τις πολύτιμες συμβουλές του και την ενθάρρυνση της προσπάθειας για την ίδρυση της δομής.

Το υπαλληλικό προσωπικό της ΚΕΔΗΖΗ και τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και του αρμόδιου Υπουργείου για όλες τις υπηρεσίες που μας παρείχαν.

Τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου για την παραχώρηση οχήματος μέχρι να παραλάβουμε το δικό μας. 

Τα μέλη της ΚΕΔΗΖΗ και τους δημοτικούς Συμβούλους που πίστεψαν και συνέδραμαν στην προσπάθειά μας. 

Χαιρετισμός Κυριάκη

Χαιρετισμό για τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΑμέΑ απέστειλε ο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Πρέβεζας κ. Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρο Πανούση για την ίδρυση και λειτουργία της δομής και δήλωσε την υποστήριξή του σε οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον. 

Αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία της δομής έκαναν επίσης η κα Κατερίνα Γεωργακοπούλου, υπεύθυνη του οικοτροφείου Ζίτσας «Ελένη Γύρα» και ο κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, Περιφερειακός Συντονιστής των Special Olympic & Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΑμεΑ στη νήσο Κω.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μεσημέρι πριν την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουμε ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Χατζηδαυίδ και με θέμα: “O POΛOΣ TΩN KENTPΩN ΣTHN ENIΣXYΣH THΣ KOINΩNIKHΣ ENΣYNAIΣΘHΣHΣ -ΣYΓXPONA KENTPA ΠAIΔIΩN KAI ATOMΩN ME ANAΠHPIA”.

Εκτός του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου, του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, του αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου και του προέδρου της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρου Πανούση, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: Ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Δήμος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κα Μαρία Γάλλιου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Κάλλης, οι δημοτικού Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Πάντος και Αποστόλης Τάσης, πρόεδροι και μέλη τοπικών Συμβουλίων και πλήθος κόσμου.     

Κλείνοντας σημειώνεται ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «Η Παιδόπολη» απευθύνεται σε παιδιά, νέους, και ενήλικες με αναπηρία. Σκοπός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών με Αναπηρία είναι η δημιουργική απασχόλησή τους μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό-συγγενικό περιβάλλον τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα