Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:28

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Πάργας Αχιλλέα Γκούμα-επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο αύριο”

445 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2023, 10:49 πμ | 0 σχόλια

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΓΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΚΟΥΜΑ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ”

 

    Συνδημότισσες και Συνδημότες, φίλες και φίλοι 

  Η  ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση , ως περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη  με έχει διδάξει , πως όπου υπάρχει βούληση και εργατικότητα  υπάρχει και λύση. Θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την τιμή να συμμετέχω στην ομάδα του. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για την άριστη συνεργασία και την επικοινωνία μας  σε όλη τη  διάρκεια  της θητείας μου. Η  εκτίμηση και ο σεβασμός στα πρόσωπα και των δυο είναι δεδομένα.

 

Υπάρχουν κάποιες ημέρες μέσα στο χρόνο οι οποίες είναι ξεχωριστές για τον καθένα μας και μερικές  φορές λειτουργούν ως «δείκτες» για την αποδοχή που έχουμε στον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Το τελευταίο διάστημα  δέχτηκα εκατοντάδες, χωρίς υπερβολή, τηλεφωνήματα και μηνύματα Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μου. Πριν από λίγο καιρό μια ομάδα ενεργών πολιτών, ανθρώπων ανήσυχων με ευαισθησία για τα τεκταινόμενα στον τόπο που ζουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους και οι γονείς τους, με έχρισαν υπ. Δήμαρχο για το Δήμο  Πάργας  με την νέα  παράταξη  “ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, ορίζοντάς με επικεφαλής της.  

Κύριος στόχος της παράταξης που γεννιέται είναι να αφουγκραστούμε τα προβλήματα κάθε γειτονιάς, κάθε μεμονωμένου ανθρώπου, αλλά και συλλογικά οργανωμένων ομάδων που κατοικούν στον Δήμο μας.

  Ο Δήμος Πάργας , ελλείψει οργάνωσης, σχεδίου και οράματος, έχασε τουλάχιστον μια τετραετία, κατά την οποία η διοίκησή του προσπάθησε απλώς να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Τα ελλείμματα σήμερα είναι τεράστια και σε πολλούς τομείς.

Τι είναι όμως αυτό που λείπει και  μένει στάσιμος; Διοίκηση. Διοίκηση με σχέδιο για τη λύση των προβλημάτων και όραμα για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Διοίκηση με προτάσεις για συνολικές κι όχι αποσπασματικές και τυχαίες παρεμβάσεις.

Με την απόφαση μου να διεκδικήσω με ένα νέο σχήμα τη διοίκηση του Δήμου, θέλω να συμβάλλω στο μέτρο που θα μου αναλογεί (και το οποίο θα καθορίσουν οι συνδημότες μου με την ψήφο τους) στην κατάθεση προτάσεων, σχεδίου και προοπτικής στον δημόσιο διάλογο. Αυτή είναι  άλλωστε και η ουσία κάθε υποψηφιότητας, που θέλει να σέβεται τον πολίτη.

Εποικοδομητικές προτάσεις για τα ζητήματα της περιοχής, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας, αλλά και συγκεκριμένο οδικό χάρτη, συγκεκριμένο όραμα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι προτίθεται να κάνει κάθε δημοτική παράταξη μέσα στην τετραετία της επόμενης δημοτικής θητείας. Και να την κρίνουν γι’ αυτό.

Η συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, με εξωτερικούς φορείς, με εξειδικευμένους επιστήμονες, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα με τους ίδιους τους Δημότες μας, που θα συνδράμουν με τις προτάσεις τους μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες,  θα είναι όχι μόνο συνεχής και δημιουργική αλλά και αποτελεσματική.

Ο Δήμος Πάργας δεν αντέχει άλλη μια πενταετία στασιμότητας και μίνιμουμ διαχείρισης.

Ο στόχος μας είναι ένας και είναι κοινός για όλους όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία: Ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τους δημότες του Δήμου Πάργας , η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας, η βέλτιστη λειτουργικότητα του Δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, η εξωστρέφεια και η διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας και δυστυχώς δεν τα έχουν.

Μέσα από ένα σαφές πολιτικό και αυτοδιοικητικό πρόγραμμα, μέσα από ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, με σαφή κοστολόγηση και με σαφή χρονικό ορίζοντα.

Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου και θέλουμε να τα  βάλουμε , στη βάση συγκεκριμένων αρχών διαφάνειας, σεβασμού, πλουραλισμού, αλληλεγγύης, υπευθυνότητας, ειλικρίνειας, ευθύτητας. Στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων για όλα όσα δεν γίνονται και μπορούν να γίνουν. Στη βάση μετρήσιμου έργου, με ξεκάθαρη στόχευση και όραμα, που είναι εφικτό να γίνει πράξη. Στη βάση αναπτυξιακού σχεδίου, που θα γίνει η προοπτική που χρειάζονται οι συμπολίτες μας και ο τόπος μας.

Εμείς επενδύουμε στις προτάσεις, τις ιδέες, τις θέσεις και το σχεδιασμό μας, στην πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία μας, στους νέους συμπολίτες μας, που μοιράζονται μαζί μας τις προσδοκίες τους για το μέλλον της περιοχής μας και κάνουν  από σήμερα μαζί μας το “ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ”

Η παράταξη “ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ”, διέπεται από τις αξίες της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας, την αξιοκρατία και την εξωστρέφεια. 

 Θα πορευθεί με πολιτικό ήθος και ευγενή άμιλλα σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την κατάκτηση της διοίκησης του Δήμου και εκεί θα εξαντληθεί ο προεκλογικός μας λόγος.

Μακριά από μας ανεδαφικές κριτικές και ανούσιες προσωπικές επιθέσεις. Εχθρός μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και μόνο αυτά.

Συνδημότισσες και Συνδημότες, 

Καλώ καθεμία και καθένα από εσάς τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, που ασπάζεται τις θέσεις μας, να έρθει  να συνομιλήσει και να συμπορευτεί μαζί μας. 

Μαζί, να κάνουμε το  βήμα για ένα καλύτερο αύριο  στον  Δήμο  Πάργας!

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Αχιλλέας Γκούμας γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1977.

Είναι γιος του Νικολάου Γκούμα και της Ευαγγελίας Παππά- Γκούμα, μεγάλωσε και κατοικεί στο Καναλλάκι.

Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Γκότση του Δημητρίου και έχουν μια κόρη 10 ετών.

Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος- Γεωπόνος και εκλεγμένο μέλος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και διατελεί υπεύθυνος του ΓΕΜΗ.

Διατηρεί επιχείρηση γεωργικών εφοδίων στη γενέτειρά του στο Καναλλάκι.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε Πρέβεζας με την παράταξη “Αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου”  του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα