Παρασκευή, 03/05/2024 | 20:40

Ένα ευχαριστώ & ένα αντίο: Ο Κωνσταντίνος Ακρίβος τίθεται υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Πρέβεζας

832 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/07/2023, 2:58 μμ | 0 σχόλια

Εἴπατε τῷ βασιλεῖ, χαμαὶ πέσε δαίδαλος αὐλά,

οὐκέτι Φοῖβος ἔχει καλύβην, οὐ μάντιδα δάφνην,

οὐ παγὰν λαλέουσαν, ἀπέσβετο καὶ λάλον ὕδωρ.

 

 

(Πείτε στον βασιλιά, το μεγαλόπρεπο μέγαρο έπεσε στο έδαφος.

Ο Φοίβος δεν έχει πια την κατοικία του, ούτε τη δάφνη που προφητεύει,

ούτε την πηγή που μιλάει. Και το νερό που μιλάει έχει στερέψει κι αυτό.)

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι (Σοφία, Αθηνά, Λίτσα, Σπύρο, Ανδριάνα, Νίκο, Γιώργο, Πάνο, Δημήτρη, Άρη, Δημήτρη, Χρήστο, Γιάννη, Βίκυ, Μάκη, Κώστα, Χρήστο, Νίκο, Μαριάννα,  και όλοι οι άλλοι)

 

Με χαρά αλλά και συγκίνηση σας ανακοινώνω μια σημαντική εξέλιξη στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία η οποία θα επηρεάσει και την συνεργασία μας.

Κατόπιν δικού μου αιτήματος, αντιλαμβανόμενος το ασυμβίβαστο που θα προέκυπτε λόγω της απόφασής μου να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές, σας ανακοινώνω ότι επίκειται αλλαγή του ρόλου μου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

 

Και θέλω σήμερα, ενόψει αυτής της αλλαγής και της διακοπής της συνεργασίας μας,  να απευθύνω σε σας, τους καθημερινούς μου συνεργάτες, που όμως  υπηρετείτε το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών,

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!

 

Κι όμως πέρασαν 15 χρόνια!

 

Δεν μπορούσα σχεδόν να το πιστέψω ότι πέρασαν 15 χρόνια από τότε που διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ στην τότε Νομαρχία και κατόπιν Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας!

Έκτοτε ασκώ τα καθήκοντά μου ως υπεύθυνος Επικοινωνίας ή Γραφείου Τύπου. Είμαι περήφανος και ευγνώμων που παρέμεινα στη θέση αυτή, παρά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας.

Απευθύνω στο σημείο αυτό ευχαριστίες στους πολιτικούς μου προϊστάμενους, στο Βασίλη Ιωάννου για το σχετικά σύντομο διάστημα της συνεργασίας μας, και κυρίως το Στράτο Ιωάννου,  για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Έφη Βρεττού, εντεταλμένη σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη, για την άριστη  και ανθρώπινη συνεργασία, τη νηφαλιότητα και την ευγένεια με την οποία πλούτισε την εργασιακή μας καθημερινότητα. Το Νίκο Μανούρη για την άριστη συνεργασία και τον επαγγελματισμό του.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου που αθόρυβα συνεργαζόμαστε καθημερινά για το δημόσιο συμφέρον.

 

Προσπάθησα, αυτά τα 15 χρόνια να εργάζομαι, μέσα στο δεδομένο πλαίσιο, με  απόλυτη ανιδιοτέλεια, με όση αντικειμενικότητα μπορούσα, και κυρίως με αίσθημα ευθύνης για την ενημέρωση των πολιτών.

Το κίνητρό μου ήταν μια διάθεση προσφοράς για τον τόπο, το Νομό Πρέβεζας και την Ήπειρο και η υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

 

Είμαι περήφανος που είμαι πιο φτωχός (οικονομικά) απ’ όταν ξεκίνησα την εργασία μου στο δημόσιο, με ό,τι αυτό συνυπονοεί.

Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει πολλά και στον κλάδο μας.

Όταν ξεκίνησα, κάποιοι από εσάς δεν είχατε ακόμη ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, τους περισσότερους τους βρήκα εν έργω και δυστυχώς ένας, ο αείμνηστος Δημήτρης Λούπας χάθηκε.

Με όλους είχα άριστη συνεργασία καθημερινή, επαγγελματική σύμπνοια και άριστη συνεννόηση.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, που πραγματικά νιώθω ότι ήταν κυριολεκτικά αγαστή και ανέφελη.

 

Πάντα θαύμαζα, και το έχω εκφράσει κάποιες φορές, τον καθημερινό αγώνα που δίνετε ως μάχιμοι δημοσιογράφοι στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς τη σιγουριά ενός μισθού του δημοσίου.

 

Χιλιάδες δελτία τύπου έχουν έρθει  στα χέρια σας, εκατοντάδες χαιρετισμοί, κείμενα, άρθρα, κ.α.

Χαίρομαι που μέσα και από τα κείμενά μου, τις παρουσιάσεις και τις μελέτες μου,  που ακούστηκαν ή δημοσιεύτηκαν στα εγκυρότερα μέσα και μέγαρα της χώρας ή ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΤΟΠΟΣ .  Αισθάνομαι ικανοποίηση  που με το «Στρατηγικό Σχέδιο για την τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου», καρπός συλλογικής δουλειάς στην οποία είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, μπήκαν οι βάσεις μιας θεαματικής  πορείας τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Ηπείρου. Επίσης χαίρομαι  για την κειμενική συνδρομή μου στο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που έφερε στον τόπο 39 εκ,  καθώς και για τις πολυάριθμες παρουσιάσεις τουριστικής προβολής που είτε ο ίδιος έκανα σε διάφορες χώρες είτε χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο από άλλους. Ευτυχώς, η ρουτίνα της δουλειάς μου περιείχε πολλά περισσότερα από την σύνταξη Δελτίων τύπου και ανακοινώσεων.

 

Θέλω επίσης να σταθώ σε κάτι άλλο, πέραν της εργασίας μου.

 

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη και ανιδιοτελή στήριξή σας σε 2 δράσεις που ανέλαβα στη διάρκεια αυτών των ετών:

 

Το Φιλοσοφικό Καφενείο που πραγματοποίησε περί τις 30 συναντήσεις εγκαινιάζοντας στον τόπο μας από το 2009 ως τον κορονοϊό, ένα δημιουργικό ανοιχτό διάλογο με τη συμμετοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

Ήταν για μένα μεγάλη τιμή και δώρο η δημοσιότητα που δώσατε στις εκδηλώσεις αυτές, απολύτως ανιδιοτελώς και πραγματικά πιστεύω ότι συμβάλλατε με τον τρόπο αυτό στην επιτυχία τους.

 

Το ντοκιμαντέρ Επέκεινα: Το ίδιο κάνατε για το ντοκιμαντέρ μου, που μαζί με τον Αντώνη Βαραμπούτη ετοιμάζαμε για 4 χρόνια, από το υστέρημά μου και χωρίς καμμία χρηματοδότηση,  και το οποίο μίσθωσε η ΕΡΤ και αποτέλεσε ένα «εξαιρετικό» (κατά την ΕΡΤ) ντοκιμαντέρ που πρόβαλλε την ιστορία , τη μυθολογία και τη μεταφυσική προίκα του τόπου μας. Και τότε πάλι παρείχατε δωρεάν κάλυψη που ήταν πολύτιμη για μένα. (Επέκεινα στο youtube:  https://youtu.be/JK0QNNdD_Io )

 

 

Η αλλαγή του ρόλου μου δε με εξαφανίζει.

Αντιθέτως, μου δίνει το προνόμιο, πιο ελεύθερα, και πιο δυναμικά να συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο.

Το ίδιο και στην πολιτική ζωή.

 

 

Και πάλι ευχαριστώ για όλα!

 

Κωνσταντίνος Ακρίβος

 

2682360206 (προσωρινό)

6936101229

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα