Πέμπτη, 29/02/2024 | 11:47

Πυροσβεστική: 55 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Υπό μερικό έλεγχο στο Αγρίνιο

3751 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2023, 6:39 μμ | 0 σχόλια

Συνολικά 55 δασικές φωτιές ξέσπασαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος Ηλείας, το μεσημέρι της Κυριακής (30.07.2023). Επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου 12 πυροσβεστών από τη Μάλτα και 10 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) παραμένει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Ηλείας.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης το μεσημέρι της Κυριακής (30.07.2023) σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι της Δ.Ε. Στράτου Αγρινίου. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου Κρήτης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Δ.Α.Ε.Ε. διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία κίνδυνου 4).

Πηγή: newsit.gr-φωτό: αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα