Πέμπτη, 02/05/2024 | 15:35

Φιλιππιάδα: Η ζωή επέστρεψε στη “διάσημη” φωλιά των πελαργών του filoiko

669 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/06/2023, 11:53 πμ | 0 σχόλια

Ενα περίεργο παιχνίδι έπαιξε η φύση στη διάσημη φωλιά των πελαργών στη Φιλιππιάδα εικόνες της οποίας μεταδίδονται σε 24 ωρη βάση μέσω του blog filoiko.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και κυρίως οι βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν στο πρώτο ζευγάρι πελαργών που είχε φτάσει στις αρχές Μαρτίου να μεγαλώσει την οικογένειά του αφού τα αυγά καταστράφηκαν από την υγρασία.
Στη συνέχεια , σύμφωνα με τη συνεργάτιδα της σελίδας Eva Stets είτε ένα νέο ζευγάρι πελαργών είτε μόνο ένα νέο θηλυκό εγκαταστάθηκε στη φωλιά και τέλη Μαϊου γέννησε δυο αυγά από τα οποία εκκολάφθηκαν δύο νεοσσοί.
Σύμφωνα με την κ. Stets η αργοπορημένη παραγωγή συμβαίνει συνήθως σε πτηνά πιο νεαρής ηλικίας που είναι άπειρα ενώ η συνέχεια δεν είναι προβλέψιμη ούτε εύκολη όπως εύκολη δεν είναι και η ζωή των πελαργών.
Πάντως από τις εικόνες που μεταδίδει το filoiko φαίνεται οι γονείς να φροντίζουν τους μικρούς πελαργούς που πρέπει να προλάβουν να δυναμώσουν αρκετά ώστε στο τέλος καλοκαιριού να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο μακρύ ταξίδι της μετανάστευσης.

ΠΗΓΗ: Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα