Σάββατο, 04/05/2024 | 08:34

Το πανηγύρι του Συρράκου αναβίωσε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας

1117 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/06/2023, 11:55 πμ | 0 σχόλια
Το πανηγύρι του Συρράκου το οποίο πριν από λίγους μήνες εντάχθηκε στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco αναβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” σε μια βραδιά που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας.
Αρκετός ο κόσμος που συμμετείχε στην όμορφη γιορτή την οποία μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων Χρήστος Σκαμνέλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαΐτσης και ο πρόεδρος του Συρράκου Γιώργος Βαΐτσης .
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Σπύρος Νταλαούτης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους συντελεστές και τις συντονισμένες προσπάθειές τους που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη του πανηγυριού του Δεκαπενταύγουστου στις “προστατευόμενες” από τη διεθνή οργάνωση εκδηλώσει, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την αναγνώριση.
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Δήμας στη σύντομη παρέμβασή του τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του πανηγυριού και της συμμετοχής της νέας γενιάς σε αυτό, αναλύοντας το ρόλο που η συγκεκριμένη κοινωνική δραστηριότητα διαδραμάτισε στη διατήρηση των ηθών, των εθίμων αλλά και των ανθρώπινων δεσμών στο πέρασμα του χρόνου.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από παλιά πανηγύρια του Συρράκου τα οποία επιμελήθηκε και πρόβαλλε ο Βαγγέλης Συγκούνας, ενώ η γιορτή έκλεισε με χορούς και τραγούδια από την ορχήστρα του Βασίλη Μπακαγιάννη και το χορευτικό του Συνδέσμου.
Οι δεσμοί της Πρέβεζας και του Συρράκου ήταν ανέκαθεν ισχυροί, ενώ ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με τη συνεργασία των Δήμων Πρέβεζας και Βορείων Τζουμέρκων που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη της ανάδειξης του κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπογραμμίζει την προσφορά του Συνδέσμου στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής και τη νέα σελίδα που θα ανοιχτεί με την ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου της 21ης Οκτωβρίου το οποίο θα φιλοξενήσει την πλούσια παράδοση του Συρράκου.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα