Κυριακή, 28/04/2024 | 18:54

Το “Μαγειρεύοντας στην Ήπειρο” θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας

544 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2023, 11:48 πμ | 0 σχόλια
Άδεια κινηματογράφησης/βιντεοσκόπησης σε τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο υλοποιεί έργο για λογαριασμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων έδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο Όρραον, στην Κασσώπη και τη Νικόπολη με σκοπό την παραγωγή ταινίας εκπαιδευτικού περιεχομένου που αφορά στη σύντομη παρουσίαση των φυτικών-ζωϊκών πόρων στην περιοχή της Ηπείρου από την παλαιολιθική εποχή έως και τα Οθωμανικά χρόνια.
Το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα διαπραγματεύεται τα στάδια της καθημερινής διατροφής σ’ ένα νοικοκυριό της Ηπείρου, καθώς και στο δημόσιο χώρο από τη νεολιθική έως τη ρωμαϊκή περίοδο μέσα από τις διαδικασίες παραγωγής, επεξεργασίας, τρόπου μαγειρέματος, συντήρησης, αποθήκευσης και απόρριψης της τροφής, δίνοντας έμφαση, στα οργανικά κατάλοιπα (απανθρακωμένοι σπόροι ελιάς, οσπρίων, σιτηρών κτλ.) και στο αρχαιολογικό υλικό (μαγειρικά σκεύη, εργαλεία αλιείας, γεωργίας, κτηνοτροφίας κτλ.), τα οποία επιτρέπουν την αναφορά σε συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα, γνωστά ήδη κατά τους αρχαίους χρόνους, όπως τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά (π.χ. τα ηπειρωτικά βοοειδή) και τα ψάρια του Αμβρακικού .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα