Δευτέρα, 29/04/2024 | 20:31

Σε μια υπέροχη βραδιά, εντυπωσίασαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Πρέβεζας

1279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2023, 2:55 μμ | 0 σχόλια
Χάρισαν μια υπέροχη βραδιά στον κόσμο που βρέθηκε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας “Γιάννης Ρίτσος” και εντυπωσίασαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Πρέβεζας.
Ένα πανόραμα της χορευτικής παράδοσης περιοχών της χώρας μας όπως η Ήπειρος, η Θράκη, Δράμα, η Μικρά Ασία, η Θεσσαλία τα νησιά, η Κρήτη παρουσίασαν την Παρασκευή το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Πρέβεζας.
Εννέα ομάδες, διακόσιοι χορευτές παιδιά, έφηβοι ενήλικες, επί σκηνής, τρεις χοροδιδάσκαλοι, οκτώ μουσικοί ένωσαν τα χέρια αναδεικνύοντας τη σημασία της ζωντανής μουσικής και της χορευτικής παράδοσης.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο καλωσόρισμα του μίλησε για μια μεγάλη γιορτή για την παράδοση με τα χορευτικά τμήματα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από τη δημοτική αρχή για να λειτουργήσουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών και στη Δημοτική Ενότητα Λούρου και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στηρίζουμε κάθε δημιουργική δραστηριότητα, που προβάλει και αναδεικνύει τον Πολιτισμό και την παράδοσή μας.
Συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους χοροδιδασκάλους Δημήτρη Ρούσσο που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, τον Αλέξανδρο Καρτεζίνη και τον Γιάννη Θάνη αλλά και όλους όσοι προσέφεραν με κάθε τρόπο.
Την εκδήλωση τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά συνόδευαν οι Μουσικοί Κλαρίνο – Φλογέρα : Γεωργόπουλος Θοδωρής, Τραγούδι – Λαούτο: Ζάμπας Μιχάλης, Βιολί : Ξυδέας Παναγιώτης, Κρουστά : Σόφης Απόστολος, Γκάιντα : Κωνσταντινίδης Τριαντάφυλλος, Κρητική Λύρα – Τραγούδι :Μανώλης Αλέξης, Λαούτο : Παναγιώτης Βασιλάκης και Κιθάρα : Αλβέρτης Αντώνης
Τραγούδια, χοροί, πολύχρωμες φορεσιές από όλη την Ελλάδα, ομόρφυναν το Δημοτικό Κηποθέατρο και τα πολυμελή γκρούπ των χορευτών διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ η συμμετοχή του παιδικού τμήματος αποτέλεσε την έκπληξη του φετινής εκδήλωσης με το κοινό να χαρίζει το πιο θερμό του χειροκρότημα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα