Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:06

ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ; Μπάρκας ή Δημητρίου; Μάχη για τη βουλευτική έδρα στο νομό Πρέβεζας!

615 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/06/2023, 5:06 μμ | 0 σχόλια

 

Η διαφορά των περισσοτέρων από 10 χιλιάδων ψήφων που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, το 2019, έγιναν 3623 την 21η Μαϊου και την 25 του Ιούνη έρχονται οι επαναληπτικές εκλογές της 25ης του Ιούνη.

Υπάρχει μια τρόπον τινά  αδιαφορία στον πολύ κόσμο και μία κόπωση, αυτό μου μεταφέρουν υποψήφιοι όχι μόνο από το νομό Πρέβεζας, αλλά και από άλλες περιοχές που κάνουν περιοδεία αυτό το διάστημα με τα κομματικά τους κλιμάκια.

Στο νομό Πρέβεζας όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η βουλευτική έδρα παίζεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον Κώστα Μπάρκα και τον Γιώργο Δημητρίου.

Από τη μία ο Κώστας Μπάρκας είναι σαφώς πιο έμπειρος πολιτικά από τον Γιώργο Δημητρίου παρότι είναι νέος ηλικιακά, από την άλλη υπάρχει και η πολιτική φθορά.

Επικοινωνιακά 12 μέρες πριν τις εκλογές δεν υπάρχουν, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, εκτός αν κρατάνε δυνάμεις για την τελική ευθεία στην οποία μπαίνουμε.

Εκτός αν κρατάνε δυνάμεις για τις τελευταίες δέκα μέρες. Αυτό μένει να το δούμε.

Ο Κώστας Μπάρκας σε ότι αφορά τις περιοδείες κινείται μάλλον μεθοδευμένα, το ίδιο όμως κάνει ο Γιώργος Δημητρίου. Ο Κώστας Μπάρκας προσπαθεί πρώτα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ -αφού έχει το προβάδισμα από τις εκλογές του Μαϊου- κι από εκεί να κάνει τις προσπάθειες για την όποια διεύρυνση.

Ο Γιώργος Δημητρίου δεν έχει σταματήσει να περιοδεύει και να ψάχνει τους φίλους και τις φίλες, που σε πρώτη φάση ενώ ήθελαν να τον ψηφίσουν, δεν μπόρεσαν για Χ λόγους. Κάνει αγώνα σε όλο το νομό για την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε σημείο που να ξαναπάρει την βουλευτική έδρα στο νομό Πρέβεζας.

Στη ΝΔ έχουν υποψιαστεί ότι είναι πιθανό να τους φύγουν ψήφοι προς το ΠΑΣΟΚ και έβγαλαν περιοδείες ότι… δεξιό υπάρχει για να συγκρατήσουν δυνάμεις. Λες και η αυτοδυναμία θα παιχτεί στις ελάχιστες ψήφους του νομού Πρέβεζας, λες και κινδυνεύει η βουλευτική έδρα από τη ΝΔ. Στους της… ΝΔ το σημειώνω. Μη σας παραμυθιάζουν! Και την 25η του Ιούνη η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στο νομό και ο Σπύρος Κυριάκης βουλευτής. Αυτό έχει κλειδώσει. Από εκεί και πέρα αν πέσει λίγο η ΝΔ στο νομό Πρέβεζας, ε, δεν θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου, μην είμαστε και…υπερβολικοί!

Η εμπειρία και η απειρία θα παίξουν τον ρόλο τους σε αυτή την εκλογική μάχη; Σαφώς και θα παίξουν. Είναι πιθανό ο Κώστας Μπάρκας να κερδίσει με την εμπειρία του τη βουλευτική έδρα, όπως είναι πιθανό και ο Γιώργος Δημητρίου να χάσει από την απειρία του τη βουλευτική έδρα.

ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ; Κώστας Μπάρκας ή Γιώργος Δημητρίου; Δεδομένα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για μάχη αναφορικά με την δεύτερη βουλευτική έδρα στο νομό Πρέβεζας.

Βάλτε τώρα που… γυρίζει!

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα