Κυριακή, 28/04/2024 | 06:36

Στο Εδώλιο του κατηγορουμένου το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας- Η απόφαση του δικαστηρίου

8895 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/06/2023, 11:01 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τον Μάρτιο του 2021 μια παρέα από την οργανωτική ομάδα του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας με μουσικές, σερπαντίνες, κομφετί, Καρνάβαλο και 5 αυτοκίνητα πέρασε από τη Λεωφόρο Ειρήνης στην Πρέβεζα, με ένα σύντομο πέρασμα, θέλοντας εκείνες τις πολύ δύσκολες μέρες να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της Πρέβεζας.

Από την αστυνομία Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συμμετοχόντων με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Κατηγορούμενοι από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας στα δικαστήρια Πρέβεζας βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου  κατά Αλφαβητική Σειρά: Βλάχος Κώστας, Λούπας Χρήστος, Μπέλλος Τιμολέων, Ντούσκος Δημήτριος,  Παππάς Νίκος, Παπαδιώτης Σπύρος, Πλέουρας Σπύρος, Προβατάς Κώστας, Τσούνης Θωμάς.

Μάρτυρες υπεράσπισης του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας ήταν ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης και από τον σύλλογο εστίασης ο Σπύρος Κόκκαλης.

Των κατηγορουμένων την υπεράσπιση ανέλαβε ο γνωστός δικηγός Βασίλης Γιάπρος, ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι δεν προπαγανδίστηκε και δεν προβλήθηκε νωρίτερα το γεγονός ότι οι Καρναβαλιστές θα περνούσαν στη Λεωφόρο Ειρήνης , ενώ την ίδια στιγμή κάτι παρόμοιο και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση γίνονταν στην Αθήνα με την γνωστή ερμηνεύτρια Πρωτοψάλτη να περνά από δρόμους της Αθήνας και να την παρακολουθεί και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Γιάπρος σημείωσε ακόμα και το γεγονός των αποστάσεων που τηρούσαν οι Καρναβαλιστές.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των 8 κατηγορούμενων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας και το δικστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγησή της  της και τους έκρινε αθώους.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την οργανωτική ομάδα του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας και τα μέλη του συλλόγου “Κομιτάτο Πρέβεζας” και ήδη γίνεται επεξεργασία των ιδεών για events την καλοκαιρινή περίοδο του 2023.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα