Κυριακή, 28/04/2024 | 12:11

Στην Πρέβεζα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού: Σχεδιασμός της Πολιτιστικής Διαδρομής “Ο δρόμος προς τη Δύση”

554 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/06/2023, 10:14 πμ | 0 σχόλια

Στην Πρέβεζα θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Πολιτιστική Διαδρομή: Ο δρόμος προς τη Δύση.Από τον Όμηρο στον Θερβάντες”.
Τα στελέχη του Υπουργείου θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Νικόπολης και σε αντίστοιχους χώρους σε Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα και Ιόνια Νησιά, ενώ θα έχουν συναντήσεις και με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Στόχος είναι να καθοριστούν με ακρίβεια οι θέσεις τοποθέτησης των πινακίδων ενημέρωσης, να συλλεχθεί περαιτέρω υλικό, να προσδιοριστούν επί τόπου καθώς και να καταγραφούν τα μετρητικά στοιχεία για τις προγραμματιζόμενες εργασίες ήπιας ανάδειξης και ευπρεπισμού.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας το οποίο θα συνδέσει διάφορες αρχαιολογικές θέσεις στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων περιλαμβάνοντας εμβληματικά και σημαντικά μνημεία διαφόρων κατηγοριών (π.χ. νεκροταφεία, ιερά, αρχαίες πόλεις , λιμάνια κλπ.).
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί καταγραφή – επιστημονική τεκμηρίωση των επιλεγμένων θέσεων (βασικές και δευτερεύουσες στάσεις) της διαδρομής, θα συλλεγούν χαρτογραφικά δεδομένα, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και πληροφορίες για μνημεία/αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις από τα επιλεγμένα μνημεία της διαδρομής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα