Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:19

Πρέβεζα: Το μπέρδεμα Εθνικών & αυτοδιοικητικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, θα στείλει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ!

800 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2023, 6:45 μμ | 0 σχόλια

 

Πάει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και παρότι τα μπάνια του λαού έχουν ξεκινήσει, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές της 25ης του Ιούνη.

Σε ότι αφορά την πρωτιά και την κυβερνητική βουλευτική έδρα στο νομό Πρέβεζας, το τοπίο είναι ξεκάθαρο η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και κυβερνητικός βουλευτής ο Σπύρος Κυριάκης.

Αυτό που παίζεται είναι η δεύτερη βουλευτική έδρα, που 3623 ψήφοι χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αύξησε και ανέβασε το ποσοστό του, άνοιξε την όρεξη σε ενδιαφερόμενους με φόντο τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πότε συνέβη αυτό; Μετά τις Εκλογές της 21ης Μάη; Χρόνος πολύς δεν υπάρχει αφού μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να γίνει κατάθεση των ψηφοδελτίων των Δημοτικών παρατάξεων, αν μιλάμε για τον Δήμο.

Όσοι άργησαν να το αποφασίσουν είναι δεδομένο ότι θα συναντήσουν δυσκολίες, από την άλλη υπάρχει χρόνος ακόμα. Βέβαια από τον Κεντροαριστερό χώρο σε ότι αφορά τον Δήμο Πρέβεζας έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα κατά καιρούς, μέχρι στιγμής επίσημη υποψηφιότητα δεν υπάρχει. Ζυμώσεις γίνονται, τηλέφωνα γίνονται, μηνύματα στέλνονται, επαφές γίνονται, βολιδοσκοπήσεις γίνονται, όμως εδώ ελλοχεύει κίνδυνος για την βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας.

Ήδη για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης κάποιοι έχουν πάρει θέσεις, εάν μπερδευτούν οι Εθνικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές στο ΠΑΣΟΚ, αν προβάρουν νωρίτερα αυτοδιοικητικά κουστούμια, θα υπάρξουν και αντιθέσεις, θα υπάρξουν και αντιπαραθέσεις, θα υπάρξουν και διχόνοιες και μόνο καλό δεν θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ η δημιουργία τέτοιου κλίματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να χτυπήσει και να πάρει την βουλευτική έδρα στο νομό Πρέβεζας, πρέπει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές του και την ευκαιρία που διανοίγεται, πηγαίνοντας προς τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές της 25ης του Ιούνη, ενωμένα και συντεταγμένα.

Σε διαφορετική περίπτωση η βουλευτική έδρα θα πάει στον Κώστα Μπάρκα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα