Πέμπτη, 02/05/2024 | 07:40

Πολύωρη συζήτηση για τη ΔΕΥΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

556 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/06/2023, 1:45 μμ | 0 σχόλια
ην αισιοδοξία του ότι θα πετύχει η διεύρυνση της ΔΕΥΑΠ και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας για τις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου σημείωσε μετά άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για τη ΔΕΥΑΠ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.
Η έλλειψη προσωπικού η ενεργειακή κρίση οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πεπαλαιωμένο δίκτυο αλλά και η χωρική διεύρυνση της επιχείρησης συζητήθηκε στη συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε με την εισήγηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα.
Στις αλλαγές στη διεύρυνση της ΔΕΥΑΠ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και όσα έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια . Μίλησε για τα οικονομικά πρόβλημα , τη διαχείριση του νερού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου παρά τις δυσκολίες, αλλά και στα έργα που έγιναν μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα για την αντικατάσταση αγωγών μέσα στα χωριά.
Υπάρχει μελέτη διαχείρισης του πόσιμου νερού για τη ΔΕ Πρέβεζας και αναζητείται χρηματοδότηση για να γίνει για το Λούρο και το Ζάλογγο. 16000 υδρόμετρα υπάρχουν στη δημοτική ενότητα Πρέβεζας και άλλα τόσα σε Λούρο και Ζάλογγο συνέχισε ο δήμαρχος και τόνισε ότι αναμένουμε προσκλήσεις προγραμμάτων ώστε να εντάξουμε έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες όπου είναι καταγραμμένα όλα τα προβλήματα, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – όπως επισημάνθηκε – είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που απασχολεί την επιχείρηση.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την επιχείρηση όπως προϋπολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα, βιολογικός και βιολογικός του Λούρου, προσλήψεις, προσωπικό και στάθηκε στη συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον έλεγχο του πόσιμου νερού σε όλες τις δημοτικές ενότητες, έλεγχοι που όπως είπε θα συνεχιστούν και από τη ΔΕΥΑΠ αλλά και από τη Διεύθυνση Υγιεινής. Η κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της είπε τέλος ο κ Γεωργάκος και όσον αφορά τις οφειλές για το ενεργειακό κόστος είπε ότι η επιχείρηση αναμένεται να επιχορηγηθεί από το αρμόδιο υπουργείο.
Η ΔΕΥΑΠ είναι εδώ για να δίνει λύσεις και όχι να κάνει διαπιστώσεις είπε ο κ Ζέρβας και ανέφερε ότι όποιες οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από τη διεύρυνση αλλά και την ενεργειακή κρίση μπορούν να λυθούν .
Στα προβλήματα που υπάρχουν αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν κάνοντας λόγο για διαχρονικές ευθύνες αλλά και για σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.
Η συνεδρίαση μεταδόθηκε από τη Δημοτική Ραδιοφωνία και οι ακροατές της είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το θέμα.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα