Δευτέρα, 29/04/2024 | 12:17

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για το έργο ανάδειξης Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

725 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/06/2023, 2:31 μμ | 0 σχόλια
Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας.
Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής όπου τέθηκαν υπόψη της οι δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του κτιρίου και τις παρεμβάσεις που αφορούν στον οθωμανικό πυρήνα του κτιρίου.
Οι αποξηλώσεις και οι καθαιρέσεις διήρκησαν έως τον Μάιο του 2023 και η πρόοδος των υπόλοιπων εργασιών ήταν πολύ μικρή με την παράταση να θεωρείται επιβεβλημένη.
Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ στο πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ ).
Αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά), την εκτέλεση ανασκαφικών εργασιών και την αναγκαία επέκτασή τους.
Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία θα αναπτύξει το κομμάτι του Ιαματικού τουρισμού και θα αποδώσει στο κοινό μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας μαζί με τη διάσωση και ανάδειξη ενός ιστορικού μνημείου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα