Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:47

Κώστας Νικολός: Ξένοι αθλητές που συμμετείχαν στο 2ο τουρνουά Πετάνκ, έκλαιγαν, όταν έφευγαν!

1273 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/06/2023, 8:18 μμ | 0 σχόλια

 

Τον πρόεδρο του ΑΓΣ Πετάνκ Πρέβεζα 2021 Κώστα Νικολό φιλοξενήσαμε στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και στην εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Σπύρο Πλέουρα (Εκπομπή που μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στη μία το μεσημέρι).

Ο πρόεδρος μας είπε ότι ήταν δύσκολο να στηθεί όλη η προσπάθεια για το 2ο διεθνές τουρνουά Πετάνκ που πραγματοποιήθηκε για ένα 4ήμερο στην Πρέβεζα, εξήγησε ωστόσο ότι τα ποράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα την πρώτα φορά που έγινε η προσπάθεια για το 1ο διεθνές τουρνουά Πετάνκ. “Ήταν άγνωστο στην αρχή, τελικα΄είδαμε ότι υπήρχε ανταπόκριση και συνεχίσαμε και με το 2ο τουρνουά. Είχαμε την εμπειρία της πρώτης χρονιάς, πήγαμε στον ίδιο χώρο κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω την κ. Αγγέλη από την εφορεία αρχαιοτήτων. Είχαμε το πλάνο από την προηγούμενη χρονιά ξαναστήσαμε περίπου 45 γήπεδα” είπε ο Κώστας Νικολός.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα παιδιά του συλλόγου, τους αθλητές, τα μέλη εξηγώντας ότι στον σύλλογο είναι σαν οικογένεια και όταν είναι να διοργανώσουν ή να προγραμματίσουν κάτι, όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.  Ευχαρίστησε ακόμα τους χορηγούς που για μια ακόμη χρονιά έδειξαν ενδιαφέρον και στήριξαν και το 2ο διεθνές τουρνουά Πετάνκ που έγινε στην Πρέβεζα. Ζήτησε συγγνώμη από δύο άτομα που δεν προλάβαιναν να μπουν στους χορηγούς του τουρνουά. Ευχαρίστησε την περιφέρεια Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας την Γιώτα Γεωργάκου, το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τον πρόεδρο Γιάννη Μπούρη. Ευχαρίστησε ακόμα τους διαιτητές του Τουρνουά τον κ. Σκαριώτη, τον κ. Δημήτρη Κώτση, τον κ. Κώστα Τσεκούρα τον κ. Ντέιβιντ Μέισον που ήρθε από την Αγγλία.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Νίκο Γεωργάκο ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας και πιστεύει σε αυτό το άθλημα, πίστεψε από την αρχή.” είπε ο Κώστας Νικολός και του είπαμε ότι βλέπουμε να παίρνει τις μπάλες και να παίζει, για να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα λέγοντάς μας για τον Δήμαρχο: “Τις μπάλες μπορεί να τις παίρνει αλλά δεν το έχει με το Πετάνκ.”  Μας ενημέρωσ ότι το άθλημα ενδιαφέρει πολύ κόσμο, είπε όμως ότι είναι δύσκολο παιχνίδι το Πετάνκ.

Στο 2ο Διεθνές Τουρνουά ήρθαν 250 περίπου  αθλητές από 16 χώρες όπως μας είπε ο κ. Νικολός, από χώρες όπως Τυνησία, Αφγανιστά, Γερμανία, Τουρκία, Γαλλία, Σουηδία κα.α Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του 2ου τουρνουά ήταν κοντά στους αθλητέρς όλων των χωρών σε ότι χρειάστηκαν, τους έπαιρναν από το αεροδρόμιο, τους πήγαιναν στο ξενοδοχείο και γενικά αναπτύχθηκαν μέσω του αθλήματος φιλίες.

Σε ένα άλλο ζήτημα που στάθηκε ο Κώστας Νικολός ήταν το γεγονός ότι οι αθλητές ξένων χωρών ξετρελάθηκαν με την Πρεβεζάνικη γαστρονομία και τα ψάρια όπως το πετάλι, ενώ τους άρεσε πολύ και η γαρίδα του Αμβρακικού, η γάμπαρη.

Πλέον το Διεθνές τουρνουά Πετάνκ καθιερώθηκε στην Πρέβεζα και όπως μας είπε ο πρόεδρος θα γίνεται κάθε χρόνο αρχές Ιούνη.

Ο ΑΓΣ Πρέβεζας Πετάνκ 2021 θα συμμετέχει και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πετάνκ που θα γίνει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Για την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε με τους Τούρκους Αθλητές από την Κωνσταντινούπολη, ο κ. Νικολός υπογράμμισε: “Είναι πάρα πολύ καλά παιδιά. Η μεγαλύτερη συγκίνηση ήταν όταν φεύγανε κλαίγανε. Και δεν έκλαιγαν μόνο οι Τούρκοι. Έκλαιγαν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι , ενώ οι διοργανωτές από τον σύλλογο διοργάνωσαν προς τιμήν των ξένων αθλητών Ελληνική βραδιά στον Βοτανικό Κήπο στην Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Κώστας (Σπίρτος) Νικολός (ο ποίος στη φωτογραφία είναι με τον αναδεχτό του):

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα