Δευτέρα, 29/04/2024 | 01:35

Η Φιλιππιάδα υποδέχτηκε μεγαλοπρεπώς την τιμία κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία

1730 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/06/2023, 11:04 πμ | 0 σχόλια

 

Μεγαλοπρεπώς και με όλες τις αρμόζουσες Εκκλησιαστικές τιμές η πόλη της Φιλιππιάδας και η Ενορία του Αγίου Βησσαριώνα υποδέχθηκαν χθες την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία. 

Η υποδοχή της τιμίας κάρας έγινε στην Πλατεία ‘Πελαργών’ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια με τη συνοδεία ιερέων, ιεροψαλτών, της Φιλαρμονικής του Θεσπρωτικού και πλήθους πιστών μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος όπου για τρείς ημέρες οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία της προσκυνήσεως.

Στα προπύλαια του ναού ο Δήμαρχος Ζήρου κ. Νικόλαος Καλαντζής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ευστράτιου Ιωάννου, των αντιδημάρχων κ.κ. Βασίλη Παπαβασιλείου και Χρήστου Δήμου, του προέδρου της κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Δημήτρη Κωστάκου, προέδρων και μελών τοπικών Συμβουλίων, προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων Εκπροσώπων Σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών. 

Καλαντζής: «Χαρά και ευλογία για τον Δήμο μας και την πόλη της Φιλιππιάδας η έλευση της τιμίας κάρας του Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία»

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής, ανέφερε: «Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομε, σεβαστοί πατέρες, σεβαστέ πατέρα Ελευθέριε, εφημέριε της Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά και με συναίσθηση της μεγάλης ευλογίας για τον Δήμο μας και την πόλη της Φιλιππιάδας, υποδεχόμαστε σήμερα την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Βγαίνουμε από μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου όλοι, λίγο έως πολύ, νιώσαμε την αγωνία που γεννά η απειλή μιας λοιμώδους ασθένειας, όπως ο κορωνοϊός, ο οποίος ακόμη δεν έχει καταστεί πλήρως ακίνδυνος, ενώ παραμένει ασίγαστη η εσωτερική ανάγκη να είμαστε οπλισμένοι με ψυχική δύναμη και να προχωράμε στη ζωή μας με πίστη στον Θεό. 

Σήμερα και για το επόμενο τριήμερο, που οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις θα δίνουν στην καθημερινότητα της Φιλιππιάδας, έναν τόνο της γιορτής, ζητάμε την πρεσβεία του Οσίου Δαυίβ του εν Ευβοία προς τον Κύριο. Ο Όσιος Δαυίβ έχει αποκτήσει δικαίως τη φήμη του θαυματουργού λόγω των πολλών και θαυμαστών παρεμβάσεών του στη ροή της ιστορίας, και στις ζωές των πονεμένων ανθρώπων.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε προσευχόμαστε και τον παρακαλούμε για  την οριστική απαλλαγή από την πανδημία. Ζητάμε να μας χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να εργαζόμαστε το καλό, καθώς κι ελπίδα που απαιτείται για να προχωρήσουμε ενωμένοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, προς ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Η πόλη μας θα τιμήσει επί τριήμερο την παρουσία της τιμίας κάρας του Οσίου ανάμεσά μας, με κάθε δυνατό και πρέποντα τρόπο. 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομε, πάτερ Ελευθέριε, σας ευχαριστούμε θερμά, που ενεργήσατε τα δέοντα, ώστε να έχουμε κοντά μας την τιμία κάρα του Όσιου Δαυίδ. Ο Όσιος να ευλογεί και να σκεπάζει την πόλη μας!».

Στον Αρχιερατικό εσπερινό που ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμος. 

Η τιμία κάρα του Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία, θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα έως την Δευτέρα 19 Ιουνίου. Ο Ι.Ν. θα είναι ανοιχτός από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ.   

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα