Κυριακή, 05/05/2024 | 10:41

Η Πρέβεζα δεν είναι… Σικάγο! Όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε, δεν πυροβολούμε, καλούμε την αστυνομία!

1641 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2023, 5:59 πμ | 0 σχόλια

Με αφορμή τις συζητήσεις επί συζητήσεων για το αιματηρό επεισόδιο, στο οποίο μάλιστα έπεσαν και 8 (!) πυροβολισμοί, μετά τα όσα έγιναν και σχολιάστηκαν καταθέτουμε τη δική μας άποψη!

Πρώτα από όλα κάθε άλλο παρά σύνηθες φαινόμενο είναι, σε μια περιοχή όπως η Πρέβεζα να πέφτουν πυροβολισμοί.

Δεν είναι δηλαδή η Πρέβεζα… Σικάγο! Είναι μια φιλήσυχη περιοχή που πολλές οικογένειες της χώρας και του εξωτερικού την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, με κανόνες, νόμους, αρχές, αρμοδιότητες. Ειδικά όταν διαθέτουμε άδεια οπλοφορίας , οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί.

Φανταστείτε τι θα γίνονταν αν κάθε φορά όταν κάποιος ένιωθε ότι απειλείται, να έβγαζε το όπλο του να πυροβολεί!

Μέσα στην ατυχία μας ως περιοχή με αυτό το συμβάν -που εξυπακούεται ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός- είμαστε τυχεροί. Αν είχε εξοστρακιστεί κάποια από τις σφαίρες, θα θρηνούσαμε άνθρωπο ή ανθρώπους και μάλιστα… τυχαίους περαστικούς!

Θα είχε πάει ο άλλος με την κοπέλα του ή με την παρέα του και θα έβρισκε τον θάνατο, πάλι καλά να λέμε που αποφεύχθηκαν τα πολύ χειρότερα.

Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε, δεν πυροβολούμε, απευθυνόμαστε στην αστυνομία.

Ανήκει στους ρόλους της αστυνομίας η προστασία των πολιτών όταν αυτοί απειλούνται.

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαθιστά την αστυνομία, κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων και απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου  υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να παίρνει ο οποιοσδήποτε το νόμο στα χέρια του.

Εξυπακούεται ότι η Πρέβεζα δεν είναι Σικάγο…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα