Τετάρτη, 01/05/2024 | 19:16

Η αγάπη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για την Πρέβεζα κρατά από παλιά

2572 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/06/2023, 9:46 πμ | 0 σχόλια

Πενήντα χρόνια συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και αλήθεια πόσες αναμνήσεις για τον αμέτρητο κόσμο που έχει ζήσει αυτές τις ξεχωριστές συναυλίες;

Κάθε συναυλία του Βασίλη και μία υπέροχη ιστορία. Η αγάπη του μεγάλου Καλλιτέχνη για την Πρέβεζα κρατά από πολύ παλιά. Από εκείνη τη συναυλία στον Αϊ Γιώργη Φιλιππιάδας το 1987 ήτανε; Τότε που έβρεξε δεν έγινε η συναυλία και βρεθήκαμε να παίζουμε ξύλο με τους σεκιουριτάδες της συναυλίας που μεταξύ μας είχαν απίστευτες σωματικές διαπλάσεις.

Στο Δημοτικό στάδιο Πρέβεζας Ολυμπιονίκου Αθανασίας Τσουμελέκα οι συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου ήταν το κάτι άλλο, το ίδιο στο Δημοτικό κηποθέατρο Πρέβεζας. Μάλιστα ένας από τους fan του Βασίλη τότε ο Μιχάλης  μπερδεύτηκε και μας μπέρδεψε και εμάς, μία εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είχε συναυλία η Άννα Βίσση και πήγαμε! Σε κάποια στιγμή η Αννούλα ρωτά ποιό τραγούδι θέλετε να σας πω τώρα; Για να της πει ο Μιχάλης : Το Βικτώρια (τραγούδι του Παπακωνσταντίνου) τον ακούει η καλλιτέχνιδα και υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο και της απαντά ο Μιχάλης, με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνέχιζε να έρχεται στην Πρέβεζα και μάλιστα έρχονταν κάποιες μέρες πριν και έμενε και μέρες μετά τη συναυλία στην Πρέβεζα και βέβαια δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο για το NO NAME με τον Άκη Γρηγοράτο να μεγαλουργεί εκείνες τις υπέροχες εποχές.

Κάθε βράδυ NO NAME ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και κόλλησαν και οι άλλοι ο κιθαρίστας, ο Ρουσέτος από τους 1550 και γενικά οι βραδιές ήταν πολύ όμορφες. Δεν θα ξεχάσω το ύφος του Άκη Γρηγοράτου την πρώτη φορά που έκανε είσοδο στο NO NAME ο Μπίλαρος και ο άκης του λέει: “Είναι τιμή μας που έρχεστε στο μαγαζί μας” για να του απαντήσει ο Βασίλης: “Τι είναι; Τι…μύτη μας;”

Οι βραδιές πέρναγαν με υπέροχους και μοναδικούς ρυθμούς ώσπου ένα βράδυ ο Βασίλη λέει: “αύριο θα φύγω” και “που θα πας”  ¨περνάμε ωραία” “Κάτσε λίγες μέρες ακόμα” ήταν μερικές από τις ατάκες της παρέας. “Η κόρη μου έμαθε να κάνει ποδήλατο κι αυτό θέλω να το δω” είπε ο Βασίλης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει χτίσει ιδιαίτερη σχέση με την Πρέβεζα και τους Πρεβεζάνους.

Στη φωτογραφία που βλέπετε ο Άκης σχολίασε: “ΔΑΓΚΑΝΙΟΡΙΑ”.

Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα